SAP ABAP ON HANA Multiple choice Questions

Posted on

Hello friends in this article we are going to discuss about SAP ABAP on HANA MCQs with Answer | SAP ABAP ON HANA Multiple Choice Questions with answer | SAP ABAP ON HANA Dump 2021-2022 | ABAP on Hana Certification dump 2022 | ABAP on HANA Practise Multiple choice questions

Q26.You have defined the following SQLScript procedure:
CREATE PROCEDURE
LANGUAGE SQLSCRIPT
SQL SECURITY DEFINER
READS SQL DATA
Which type of database procedures can be called in this SQLScript procedure?

ANS – Read only

Q27.What are the Performance Rules and Guidelines for ABAP on SAP HANA? There
are 2 correct answers.

A To reduce main memory consumption and to improve insert
performance
B It is beneficial to move data-intensive calculations into the
database
C To Keep all the loads away from the DB
D It is beneficial for maximizing your search into database

Ans: A,B

Q28.Which of the following feature were added to ABAP dictionary to support the SAP
HANA database? There are 3 correct answers.

A changes of data class
B De-pooling and de-clustering
C definition of full text indexes
D storage types of tables
E Definition of an enhancement category

Ans: B,C,D

Q29.What are the principles of using HANA Transport Containers (HTC) properly?
There are 3 correct answers.

A To create Transport container of delivery unit
B Release of Transport request
C Import of Transport Request
D Automatic update for all export methods
E Takes a snapshot of all SAP HANA objects of delivery unit

Ans: B,C,E

Q30.Which task can you perform with the SQL Performance Tuning Worklist tool
(SWLT)?

ANS – Combine information from static ABAP code scans with runtime
data from the SQL Monitor.

Q31.You create a new table definition using ABAP dictionary and maintain the
database specific technical setting. Why do you create a row store instead of a
column store table

ANS – To allow creation of full-text index

Q32.Which features does the source code editor provide in ABAP Development Tools
for SAP NetWeaver? There are 2 correct answers.

A Form-based class builder
B Quickfix
C Content assistance
D Screen editing

Ans: B,C

Q33.What are different types of engines associated with the SAP HANA architecture?
There are 2 correct answers.

A OPAX Engine

B Join Engine

C Analytic Engine

D OLAP Engine

Ans: B,D

Q34.What all are the advantages provides by ABAP Development Tools (ADT) in eclipse
7
There are 3 correct answers.

A A brand new ABAP development experience on top of the
Eclipse platform
B An open platform for developing powerful database view
C A set of open, language- and platform-independent APIs

D A set of eclipse data pool and cilent-open platform

E. An open platform for developing new ABAP related tools

Ans: a,c,e

Q35.Which of the following tasks can be you perform with SQL monitor (SQLM)?

ANS – Capture the SQL profile of an application

Q36.What are the advanced features of SAP HANA full-text search.
There are 3 correct answers.

ANS – Freestyle search, Fuzzy search, Iinguistic Search

Q37.Which of the following entries can be found under node CATALOG and not under
node CONTENT?
There are 2 correct answers.

ANS – Schema, Table

Q38.In an ABAP Core Data services (CDS) view, what you must do to expose an
association for use in another CDS view?

ANS – Include all fields used in the ON condition in projection list

Q39.Which of the following option is not the main capability of SAP Business Objects
Analysis for OLAP?

ANS – Create data by members and tables

Q40.What are the basic approach of classical ABAP programming?
There are 2 correct answers.

A Creating and consuming all the contents from network
B Collect all the data and perform Parallel processing in ABAP
C Get all the data you need on the application server and do your
processing in ABAP
D Keep load from the database

Ans: C,D

Q41.Which of the following options in ABAP Development Tools (ADT) in eclipse
belongs to the settings of a specific ABAP project rather than the entire Eclipse
workbench?

A Statement template options
B Code formatting options
C Editor shortcut key options
D Code completion options

Ans: B

Q42.In addition to closing the result set, what else CLOSE method of the
CL_SQL_RESULT_SET class in ABAP Database Connectivity (ADBC) do ?

ANS – Release resources

Q43.Which of the following are potential functional issues when migrating ABAP code
to SAP HANA ?
There are 2 correct answers.

A coding that assume that SELECT result is always sorted
B use of native SQL or DB hints
C existence of table appends
D existence of customer specific cluster tables

Ans: A,B

Q44.Which views are available to administer and monitor one or several SAP HANA
systems ?
There are 2 correct answers.

A A The Security view
B The Administration view
C The System Monitor view
D The Landscape view

Ans: B,C

Q45.What is the Limitations of ALV for SAP HANA? There are 3 correct answers.

A No unit/ currency split if aggregating amounts/ currency values
B All unit/ currency restricted to 10,00,00 records
C Restricted to 10,000 records
D Without currency /unit consideration
E Restricted to 5000 records / unit

Ans: A,C,D

Q46.What are the main capabilities of SAP Business Objects Analysis for Office?

ANS – Analyze data with the design panel, Convert crosstab cells to formula

Q47.Which of the following are characteristics of an external view? There are 3 correct
answers.

A It is an ABAP Dictionary object type.
B It can be used as a data type in ABAP programs.
C It allows access to an SAP HANA information view with Open
SQL.
D It defines the underlying SAP HANA information view.

Ans: A,B,C

Q48.What are the main concepts of the SAP HANA database? There are 3 correct
answers.

ANS – Compression, Column Store, Partitioning

Q49.Which of the following categories of parameters can you use in the definition of
an AMDP?

ANS – Changing, Importing, Exporting

Q50.What output does the SAP HANA provide as a unique combination of hardware and software innovations?

ANS – Huge potential to optimize business applications that are
running on SAP HANA

« Previous    

Leave a Reply