100+ Salesforce MCQ with Answer - MCQ Village

100+ Salesforce MCQ with Answer

Salesforce Multiple Choice Questions | Salesforce Objective Type Questions | Salesforce Development MCQ questions | salesforce development interview questions

1) Identify the different types of pages in lighting experience(select3)

a) object page
b) app page
c) home page
d) record page

ANS:B,C,D

2) which of the following are the part of lightning component buddle?

a) style
b) controller
c) builder
d) helper

ANS:B,D

3) For importing data into salesforce, data sources could be program
that can save data in CSV?

a) true
b) false

ANS: TRUE

4) Which of the following is true about Visual Flows? Choose most
appropriate option.

a) A Visual flow cannot be created for a custom object
b) A Visual flow can only have one version
c) A Visual flow can have multiple versions, but only one active version at a time
d) A Visual flow cannot be deployed to a button

ANS: C

5) What are the components of the dashboard that use grand totals?
Choose two most appropriate options

a) chart
b) metric
c) table
d) Guage

ANS: B, D

6) An app builder configured an approval process to give more %
discounts on products. This approval process should be invoked
automatically. Suggest the correct tool to implement this.

a) Report Builder
b) Approval Process
c) Flow Builder
d) Process Builder

ANS: D

7) Which object relationship report type will return records are those
where the primary object may or may not have a related object
record?

a) Primary object with related object
b) Primary object with or without related object
c) Primary object without related object
d) Primary object wired related object

ANS: B

8) A developer has created a flow called candidate wizard to create candidate records and activated a version. An end user wants to use the flow to create records. Which of the following permissions should the end user be having on his profile? Choose most appropriate
option

a) Read & Create permissions in the Object CRUD
b) Read, Create & Edit permissions in the Object CRUD
c) Read, Create & Edit permissions in the Object CRUD and Run Flow permissions
d) none of the above

ANS: C

9) Which filter types allow you to extend your reports to objects related to the original objects defined in the report type?

a) Standard filters
b) Filter Logic
c) Cross-Object Filters
d) Fields Filters

ANS: C

10) When an opportunity closes, automatically create a renewal opportunity. Suggest the tools for this automation requirement (select 2)

a) Workflow
b) Approval Process
c) Process Builder
d) Flow Builder

ANS: A,C

11) What is the best type of dashboards component to display a list of your top 10 customers? Choose most appropriate option

a) Metric
b) Table
c) Guage
d) Chart

ANS: B

12) To login into salesforce from external tool(like data loader) what the authentication information is needed?

a) MetadataServeUrl, Username, Password
b) Username, Password
c) Connection, Security token
d) Username, MetadataServeUrl

ANS: B

13) A field designated as required, is only required when it is added to a user’s page layout

a) True
b) False

ANS: TRUE

14) Recruiting application has a position object that contains location, department and other information related to a position. A report
needs to be customized that is grouped by department but not on locations. Which of the following type of report should the developer
choose? Choose most appropriate option.

a) Summary Report
b) Tabular Report
c) Matrix Report
d) A report using visual force

ANS: A

15)Which declarative tool would you use for the following use case? Guide customers through the process of troubleshooting issues with your product

a) flow builder
b) process builder
c) approvals
d) apex

ANS: A

16) Which declarative tool would you use for the following use case? When an opportunity’s discount is higher than 40%, notify the CEO via
email and request sign-off. Provide a way for the CEO to leave comments

a) flow builder
b) process builder
c) approvals
d) apex

ANS: C

17)Which declarative tool would you use for the following use case? When the Annual Revenue field exceeds $500,000 on an account, automatically update the Customer Priority field to High

a) flow builder
b) process builder
c) approvals
d) a or b

ANS: D

18) The Data Export Wizard:

a) can be operated through a command line
b) must be installed separately
c) must be installed bt an actual wizard
d)Is a accessible through the setup menu

ANS: D

19) To export data manually using the Data Export Wizard:

a) from setup, open data export and then select export now
b) install the data loader client application
c) grow a long beard and find a magical staff
d)open the data loader bin file in a command prompt and the run the extract all command

ANS: A

20) The Schedule Export option can be scheduled at the following intervals:

a) daily
b) every other day
c) on Thursday and twice on tuesdays
d)yearly
e) weekly or monthly

ANS: E

21) A dashboard is:

a) a list of records that meet the criteria you define
b) a visual display of key metrics and trends for records in your org
c) a list of key tasks to be completed in your org
d) a view of your computer’s memory usage

ANS: B

22) A report type determines:

a) which fields and records are available for use when creating a report
b) who can access the report
c) the data range used for the report
d) the colors available in a dashboard

ANS: A

23) report charts are supported in which of the following types of reports?(select 2)

a) summary
b) tabular
c)vertical
d) matrix

ANS: A,D

24) Which of the following is true about visual flows? Choose most appropriate option.

a) a visual flow cannot be created for a custom object
b) a visual flow can only have one versions
c) a visual flow can have multipe versions, only one are active version
d) a visual flow cannot be deployed to a button

ANS:C

25) A developer want to a convert a tabular report to summary report. What should he do?

a) filter rows
b) limit rows
c) cross filter rows
d) group row

ANS:D

1 thought on “100+ Salesforce MCQ with Answer”

Leave a comment

%d bloggers like this: