CSS Bootstrap MCQ with answer

Hello friends in this article we are going to discuss about CSS and Bootstrap Related Multiple choice question Answer | CSS Bootstrap Objective type questions with answer | CSS Bootstrap MCQ answer

1.Bootstrap contains JQuery based design templates

Ans – False

2.Which one of the following features is provided by bootstrap?

A.Plugins for Javascript
B.Plugins for JQuery
C.Plugins for C#
D.Plugins for HTML

Ans: A

3.State True or False.
Bootstrap is supported by all browsers.

ANS – True

4.Which of the following is correct about Bootstrap?

A.Bootstrap’s responsive CSS adjusts to Desktops, Tablets and Mobiles.
B.Bootstrap’s responsive CSS will not adjusts to Desktops, Tablets and Mobiles.
C. Provides a clean and uniform solution for building an interface for developers.
D. It contains beautiful and functional built-in components which are easy to customize.

Ans: A C D

5.State True or False.
Bootstrap contains base styling for most HTML components.

ANS – TRUE

6.Which of the following is bootstrap’s global default font­ size ?

A.13px
B.12px
C.10px
D.14px

Ans: D

7.State True or False.
It is easy to create responsive designs using Bootstrap.

ANS – TRUE

8.Bootstrap is a framework designed for building website,
web applications with less effort. Bootstrap framework focus more on building mobile website and web applications. State whether true or false.

ANS – TRUE

9.Which of the following is correct about bootstrap wells?

A.well-lg or well-sm classes are used in conjunction with .well class
B. You cannot change the size of well using the optional classes : well-lg or well-sm
C. well-xs or well-ms classes are used in conjunction with .well class
D. You can change the size of well using the optional classes : well-lg or well-sm

Ans: A D

10.State True or False.
Another form of pagination is breadcrumb.

ANS – TRUE

11.Bootstrap provides Inverted Navigation bars.

ANS – TRUE

12.Which of the following class/classes applies hover effect to a specific row or cell of a table ?

A.danger
B.success
C.active
D.warning

Ans: C

13.In Bootstrap Jumbotron is used for content that you wish to highlight?

ANS – Yes

14.Theis a feature to add appropriate spacing around the headings on a page.

A.page header
B.button group
C.bread crumb
D.pagination

Ans: A

15.What is the main usage of Glyphicons?

A.Providing different icons
B.Slideshow
C.Graphic images
D.Animation

Ans: A

16.State True or False.
Button Group allows multiple buttons to be stacked together on a single line

ANS – TRUE

17.Which of the following contextual class is used for showing a dangerous action purpose?

A .danger
B .active
C .mute
D .warning

Ans: A

18.Theclass is used to add headers inside the dropdown menu.

A .dropdown-headers
B .headers
C. .dropdown-header
D .header-dropdown

Ans: C

19.Which of the following code results : Light grey background color

The correct answer is: <p class="bg-light text-dark"> 
</p>

Leave a comment