Technical Assessment Questions & Answers

Hello friends in this post we are going to discuss about Technical Assessment Questions & Answers | Technical Assessment MCQ with Answer | Technical Assessment Objective type question with answer | Technical Assessment Dumps

Q1. What will be the output of the following pseudocode?
Integer a, b, i
Set a=1,b=5
while(a greater than 0)
for (i from 1 to b)
print i
end for
print new line
a–
–a
end while

A. Infinite loop B. No output C. 1 2 3 4 5 D. 5 4 3 2 1

Answer: C

Q2. What will be the output of the following pseudocode?
Integer a,b,c,d
Set n=10,b=15
a = n<<4 b = n>>2
c = n<<5 d = n>>3
Print a
Print b
Print c
Print d

A. Can not be determined B. 160 2 320 1
C. 40 2 320 0 D. 1 2 3 4

Answer: b

Q3. What will be the output of the following pseudocode?
Integer temp, a[]
set a[]={1, 2, 3, 4, 5}
temp = ++*a
print temp

a. Can not be determined
b. Compilation error
c. Runtime error
d. 2

Answer: D

Q4. What will be the output of the following pseudo code?
Integer a[]
set a[]={1, 2, 3, 4, 5}
a[1]++;
++a[2]++;
Print a[1] , a[2]

A. Can not be determined
C. Runtime error
B. Compilation error
D. 2 4

Answer: B

Q5. What will be the output of the below pseudocode for n = 8?
Integer fun(Integer n)
if(n IS EQUAL TO 4)
return n
else
return 2 * fun(n – 2)
end if
End Function fun()

A. 32 B. 16 C. 8 D. 12

Answer: B

Q6. What is the output of the below program?

int main()
{
float c = 5.0;
printf (“Temperature in Fahrenheit is %.2f ”, (9/5)*c + 32);
return 0;
}

A. Temperature in Fahrenheit is 41.00
B. Temperature in Fahrenheit is 37.00
C. Temperature in Fahrenheit is 37.000000
D. Compiler error

Answer: B

Q7. What is the output of the below program?

define foo(x, y) x / y + x

int main()
{
int i = -6, j = 3;
printf(“%d\n”,foo(i + j, 3));
return 0;
}

A. -8 B. -4 C. Divide by zero error D. Compiler error

Answer: A

Q8. What is the output of this program?

void main()
{
while (printf(“welcome”))
{
}
}

A. Compiler error B. welcome
C. Infinite times “welcome” D. No output

Answer: C

Q9. Which of the below is a fundamental data type in “C++” language?

A. bool B. union C. structure D. None of the above

Answer: A

Q10. What is the output of the code given below?

using namespace std;
int main (){
char str1[10] = “Hello”;
char str2[10] = “World”;
char str3[10];
int len ;
strcpy( str3, str1);
strcat( str1, str2);
len = strlen(str1);
cout << len << endl;
return 0;
}

A. 5 B. 55 C. 11 D. 10

Answer: D

Q11. What is the output of the below code?

using namespace std;
int main (){
string str (“Steve Jobs”);
cout << str.capacity() << endl;
cout << str.length()<< endl;
return 0;
}

A. 10 10
D. Error
C. 15 10
B. 10 15

Answer: C

Q12. Which of these operators is used to allocate memory for an object?

A. malloc B. alloc

C. new
D. give

Answer: C

Q13. What will this code print?
int arr[] = new int [5];
System.out.print(arr);

A. 0 B. value stored in arr[0].
C. 0000 D. Class name@ hashcode in hexadecimal form

Answer: D

Q14. What is the output of this program?
class A
{
public int i;
private int j;
}
class B extends A
{
void display()
{
super.j = super.i + 1;
System.out.println(super.i + “ “ + super.j);
}
}
class inheritance
{
public static void main(String args[])
{
B obj = new B();
obj.i=1;
obj.j=2;
obj.display();
}
}

A. 2 2
B. 3 3
C. Compilation error D. Run time error

Answer: C

Q15. What is true about constructor?

A. It can contain return type
B. It can take any number of parameters
C. It can have any non access modifiers
D. Constructor cannot throw an exception

Answer: B

Q16. Student(ID, name, dept name, tot_cred)
In this query which attributes form the primary key?

A. Name B. Dept C. tot_cred D. ID

Answer: D

Q17. Which one of the following is used to define the structure of the relation, deleting relations and relating schemas?

A. DML(Data Manipulation Language)
B. DDL(Data Definition Language)
C. Query
D. Relational Schema

Answer: B

Q18. Which is a bottom-up approach to database design that design by examining the relationship between attributes:

A. Functional dependency B. Database modeling

C. Normalization
D. Decomposition

Answer: C

Q19. Find the output of the query:
SELECT GetDate();

A. Get the date from the user B. Returns the current date and time
C. Get the value of the variable named date D. None of these

Answer: B

Q20. _ can help us detect poor E-R design.

A. Functional dependency B. Database Design Process

C. E-R Design Process
D. Relational scheme

Answer: A

Q21. When collection of various computers seems a single coherent system to its client, then it is called _____

A. computer network
C. networking system
b. distributed system
d. mail system

Answer: B

Q22. Multiplexing is used in _____

A. Packet switching B. Circuit switching
C. Data switching D. Packet & Circuit switching

Answer: B

Q23. ______ is the multiplexing technique that shifts each signal to a different carrier frequency.

A. TDM B. FDM C. PDM D.Both FDM & TDM

Answer: B

Q24. Which network topology requires a central controller or hub?

A. Star B. Mesh
C. Ring
D. Bus

Answer: A

Q25. Which of the following is correct regarding Class B Address of IP address?

A. Network bit – 14, Host bit – 16
B. Network bit – 16, Host bit – 14
C. Network bit – 18, Host bit – 16
D. Network bit – 12, Host bit – 14

Answer: A

Q26. The elements are removed from a stack in _____ order.

A. Reverse B. Hierarchical C. Alternative D. Sequential

Answer: A

Q27. By default, on which page the header or the footer is printed?

A. First page B. Last page C. Odd pages D. All the pages

Answer: D

Q28. Which enables us to send the same letter to different persons?

A. Macros B. Template C. Mail merge D. None of above

Answer: C

Q29. What is gutter margin?

A. Margin that is added to the left margin when printing
B. Margin that is added to right margin when printing
C. Margin that is added to the binding side of page when printing
D. Margin that is added to the outside of the page when printing

Answer: C

Q30. A word processor would most likely be used to do

a. Keep an account of money spent
b. Do a computer search in media center
c. Maintain an inventory
d. Type a biography

Answer: D

Q31. How can you remove borders applied in cells in MS Excel?

A. Choose none on border tab of formatted cells
B. Open the list on Border tool in format cell toolbar then choose first
tool (none)
C. Both A and B
D. Neither A and B

Answer: C

Q32. What does COUNTA() function do in MS Excel?

A. Count cells having alphabets B. Count empty cells
C. Count cells having numbers D. Count non-empty cells

Answer: D

Q33. What is the shortcut key to highlight the entire column in MS Excel?

A. Ctrl + C
B. Ctrl + Enter
C. Ctrl + Page Up D. Ctrl + Spacebar

Answer: D

Q34. In the formula, which symbol specifies the fixed columns or rows MS Excel?

A. $ B. % C. & D. #

Answer: A

Leave a comment