SAP UI5 Fiori Objective Type Questions with Answer

Hello friends in this article we are going to discuss about SAP UI5 Fiori MCQs with answer | SAP Ui5 Fiori Objective type questions with answers | SAP Ui5 Multiple Choice Questions with answer | SAP ui5 Interview questions with answer

51.What type of concurrency control is offered by OData?

ANS – Optimistic concurrency control

52.How does the OData Model handle XSRF tokens?

ANS – The OData Model fetches the token when reading the metadata and sends the
token automatically in each write request header.

53.What is returned by the function createEntry?

ANS – A binding context object.

54.When do you use deep insert?

ANS – When working with hierarchical data where the data can only be stored in the full hierarchy.

55.What method must be implemented on the back end to support deep inserts?

ANS – CREATE_DEEP_ENTITY

56.Which function do you call on the ODataModel to trigger a deep insert?

ANS – create

57.What is the namespace in which the smart controls are bundled?

ANS – sap.ui.comp

58.Which aggregation is used to overwrite the standard behavior of a SmartField control.

ANS – configure

59.Which of the following statements are true for SAP Fiori elements?

A Heavy UI coding is necessary when working with SAP Fiori Elements.
B SAP Fiori elements provide designs for UI patterns and predefined templates.
C Apps are based on OData services and annotations.

Ans: B,c

60.Which of the following describe benefits of SAP Fiori elements?

A Consistent UI design.
B Flexibility and freedom in UI design.
C Less support effort.

Ans: A,C

61.Which of the following SAP Fiori element based UIs are currently available?

A Wizard Form
B List Report
C Overview Pages
D Object Page

Ans: B,C,D

62.Which UI annotation is used in the object page to display the object header?

ANS – UI.headerInfo

63.Which UI annotation is used to declare a field for the smart filter template?

ANS – UI.selectionField

64.What is meant by the phrase “SAPUI5 supports modification free enhancements”?

ANS – The delivered standard application remains unchanged and hence the extension is considered to be modification free.

65.Is it possible to add an extension point in the component implementation?

ANS – No

66.To what namespace is the ExtensionPoint class assigned?

ANS – sap.ui.core

67.What types of extensions/replacements are supported by SAPUI5?

A Component replacement
B View replacement
D Replace service
C View modification
E Implement UI Controller Hooks
F Manifest.json replacement

Ans: B,C,D,E

68.When you implement a controller extension and you implement the onInit and onAfterRendering functions in the extension, when are they called?

ANS – After the corresponding functions form the standard controller.

69.How is the extension type called to hide UI controls?

ANS – View modification

70.Which of the following best describes a commit?

ANS – With every commit, GIT takes a snapshot of the current state of the underlying files.

71.Which of the following are the main states of a file in GIT?

A Committed
B Changed
C Released
D Modified

Ans: A,B,D

72.In which state are the files in GIT when a remote repository is cloned?

A Staged and modified
B Tracked and unmodified
C Modified and tracked

Ans: A,B,C

73.What is the result of a GIT Reset?

ANS – Returns a project back to the previous state.

74.What is the result of a GIT Revert?

ANS – Undoes a committed snapshot

75.What is the result of a GIT Clean?

ANS – Removes all untracked files from the working directory.

76.What is a GIT branch?

ANS – A GIT branch represents an independent line of development.

77.Which of the following statements are true about the merge functionality in GIT?

ANS – Allows integration of a branch into another branch.

« Previous Next »

Leave a comment