SAP Fiori MCQs with Answer

Posted on

SAP FIORI Interview Questions for freshers experienced | SAP Fiori Interview Questions | SAP FIORI Certification Dump 2022

126.What type of concurrency control is offered by OData?

ANS – Optimistic concurrency control

127.How does the OData Model handle XSRF tokens?

ans – The OData Model fetches the token when reading the metadata and sends the token automatically in each write
request header.

128.What is returned by the function createEntry?

ans – A binding context object.

129.When do you use deep insert?

ans – When working with hierarchical data where the data can only be stored in the full hierarchy.

130.What method must be implemented on the back end to support deep inserts?

ans – CREATE_DEEP_ENTITY

131.Which function do you call on the ODataModel to trigger a deep insert?

ans – create

132.What is the namespace in which the smart controls are bundled?

ans – sap.ui.comp

133.Which aggregation is used to overwrite the standard behavior of a SmartField control.

ans – configure

134.Which of the following statements are true for SAP Fiori elements?

a Heavy Ul coding is necessary when working with SAP Fiori Elements.
b SAP Fiori elements provide designs for Ul patterns and predefined templates.
c Apps are based on OData services and annotations.

Ans: B,C

135.Which of the following describe benefits of SAP Fiori elements?

A Consistent Ul design.
B Full control of the of the generated code at design time.
C Less support effort.
D Flexibility and freedom in Ul design.

Ans: A,C

136.Which of the following SAP Fiori element based Uls are currently available?

A Wizard Form
B List Report
C Master- Detail
D Overview Pages
E Object Page

Ans: B,D,E

137.Which Ul annotation is used in the object page to display the object header?

ANS – Ul.headerlnfo

138.Which Ul annotation is used to declare a field for the smart filter template?

ans – UlselectionField

139.What is meant by the phrase “SAPUI5 supports modification free enhancements”?

ANS – he delivered standard application remains unchanged and hence the extension is considered to be modification free.

140.Is it possible to add an extension point in the component implementation?

ANS – NO

141.To what namespace is the ExtensionPoint class assigned?

ans – sap.ui.core

142.What types of extensions/replacements are supported by SAPUI5?

A Component replacement

B View replacement
C View modification

D Replace service

E Implement Ul Controller Hooks
F Manifest.json replacement

Ans: B,C,D

143.When you implement a controller extension and you implement the onlnit and onAfter Rendering functions in the extension, when are
they called?

ANS – After the corresponding functions form the standard controller.

144.How is the extension type called to hide UI controls?

ANS – View modification

145.Which of the following best describes a commit?

ANS – With every commit. GIT takes a snapshot of the current state of the underlying files.

146.Which of the following are the main states of a file in GIT?

A Committed
B Changed
C Released
D Modified

Ans: A,B,D

147.In which state are the files in GIT when a remote repository is cloned?

A Staged and modified
B Tracked and unmodified
C Tracked and staged
D Modified and tracked

Ans: A,B,D

148.What is the result of a GIT Reset?

ANS – Returns a project back to the previous state.

149.What is the result of a GIT Revert?

ANS – Undoes a committed snapshot.

150.What is the result of a GIT Clean?

ANS – Removes all untracked files from the working directory.

151.Choose the correct answer What is a GIT branch?

ans – A GIT branch represents an independent line of development.

152.Which of the following statements are true about the merge functionality in GIT?

ANS – Allows integration of a branch into another branch.

« Previous    

Leave a Reply