SAP Fiori Certification Questions

Posted on

SAP Fiori Certification Questions MCQ | SAP Fiori Questions Objective Questions with Answer | SAP Fiori Certification Multiple Choice Questions with Answer

101.Which modes are provided by the sap.m.SplitAppMode enumeration?

A ShowHideMode
B HideShowMode
C StretchCompressMode
D PopoverMode
E ShrinkCozyMode

Ans: A,C,D

102.What are the two aggregations provided by sap.m.SplitApp control to add page implementations?

A mainPages
B masterPages
C infoPages
D detailPages
E detail

Ans: B,D

103.What message types are known to SAPUI5?

A Control message
B Ul message
C Server message
D Log message

Ans: A,C

104.How do you access the MessageManager?

ANS – It is a singleton and can be accessed by the getMessageManager function on the core object.

105.In what configuration area of the manifest.json file can you activate automatic message creation?

ANS – sap.ui5

106.What layout control is used to achieve flexible and responsive layouts?

ANS – Grid

107.What aspects of the runtime environment can be accessed by the Device API of SAPUI5?

A Operating system
B Screen size
C Orientation change
D Language
E Touch-specific features

Ans: A,B,C,E

108.What are the different content densities provided by SAPUI5?

A cozy
B large
C condensed
D strict
E compact

Ans: A,C,E

109.What is the best approach to showing a Ul control on a desktop only, and not on a mobile device?

ANS – Use the standard CSS class sapUiVisibleOnlyOnDesktop.

110.You want to define a property with the name width to enhance a standard U15 control. The property should hold the current width of the
Ul control. What is the best approach to defining the type of such a property?

ANS – Define the property width of the type sap.ui.core.CSSSize.

111.Which function must be called inside a control renderer to add the control ID to the DOM tree and support eventing?

ANS -writeControlData

112.Which of the following statements are true with regard to implementing your own renderer?

A Implement the render function inside the control.
B Implement a renderer class. derived from sap.ui.core.Renderer. in a separate file.
C Implement the renderer using AMD syntax.
D Assign a reference to the renderer property of the Ul control.

Ans: B,C,D

112.Which of the following aspects are true for a SAPUI5 Ul element?

A A Ul element has an API.
B A Ul element does not have a renderer.
C A Ul element has a renderer.
D A Ul element can have events.

Ans: A,B,D

113.What is the base class for all Ul controls in SAPUI5?

ANS – sap.uicoreControl

114.How can a renderer access the associated elements?

ANS – SAPUI5 provides functions to access all properties. associations. and aggregations.

115.Which file contains the initialization code for the Ul library?

ANS – library.js

116.What method is called inside the library.js file?

ANS – sap.ui.getCore().loadLibrary

117.Which of the following statements are true with respect to QUnit?

A Supports only synchronous testing out of the box.
B QUnit is a JavaScript unit and integration test framework.
C Supports asynchronous tests out-of-the-box-
D Is capable of testing any generic JavaScript code.

Ans: B,C,D

118.Does QUnit support SAPU15 view tests?

ANS – No. for Ul tests you must use OPA5.

119.Which of the following statements are true with regard to OPA5?

A Can be used for user interaction tests.
B Can be used for SAPU15 integration tests.
C Is a view controller test framework.
D Provides the possibility to test navigation.

Ans: A,C,D

120.When do you need to work with local data?

A When working with static data.
B When performance is poor in the productive system.
C To perform a quick test without creating live entities on the back-end server
D When you want to reduce the complexity of your application

Ans: A,C

121.What query option is needed to access the data of an entity in the JSON format?

ANS – $format=json

122.Where is the best place to store local data when using the SAP Web IDE?

A In the models folder.
B In the localService folder.
C In the mockdata folder.

Ans: B,C

123.What class in the SAPUI5 API supports back-end mock up and is recommended by SAP?

ANS – sap.ui.core.util.MockServer

124.What parameter is needed when instantiating a MockServer object?

ANS – rootUri

125.What parameter must you provide when calling the simulate function of the mock server?

ANS – The full qualified path to the local metadata file and the folder where the model data are stored locally.

« Previous     Next »

Leave a Reply