SAP ABAP Quiz with Answer

Posted on

Hello friends in this post we are going to discuss about SAP ABAP on HANA MCQs with Answer | SAP ABAP ON HANA Multiple Choice Questions with answer | SAP ABAP ON HANA Quiz with answer | SAP ABAP MCQ Dump | ABAP ON HANA Certification dump

Q101.What are the different views provided by the ABAP Profiling? There are 2 correct
answers.

A Hit-list of the most time-consuming programs or methods (Correct)
B Performance Check methods
C Metadata accesses
D Database accesses

Ans: A,D

Q102.You made changes to an object B used by an ABAP managed database procedure
(AMDP). You did not changes the AMDP itself. Now you execute a program that
calls this AMDP. In which cases does the call trigger the creation of the database
procedure in SAP HANA? There are 2 correct answers.

A.B is an ABAP Dictionary table (Correct)
B.B is an SAP HANA view
C.B is a stored procedure.
D.B is an AMDP method

Ans: A,D

Q103.ANSI SQL owns features and adds languages, these languages divided into three
parts. What are they? There are 3 correct answers.

A Data Manipulation Language
B The Data Definition Language
C The Database Language
D Data Transferred Language
E The Data Control Language

Ans: A,B,E

Q104.Which code-to-data capability is responsible for the Optimizations & Translation
of ?Open SQL SELECT FOR ALL ENTRIES ?clauses into native SQL? Please choose
the correct answer.

ANS – Transparent Optimizations

Q105.You changed an SAP HANA object that you transported using an SAP HANA
transport container. You want to release the transport request with your
changes. In which sequence do you perform activities in the ABAP development
system immediately before the release?

ANS –

1 .Open the ABAP transport request
2.Select take snapshot and Save
3.Activate the SAP HANA transport container

Q106.Which of the following are View Annotations?
There are 3 correct answers.

A Semantics for Amount / Currency Code
B View Name
C Authority checking
D Client Handling

Ans: B,C,D

Q107.Which of the following objects can you use in the ABAP layer when using the top-
down approach to bring code to data?
There 2 correct answers.

A AMDP
B Calculation view
C CDS views

Ans: A,C

Q108.What is the main function of Static Code Analysis?

ANS – To detect code that would lead to functional or performance
issues when migrating to SAP HANA

Q109.What are the two types of editors available in ADT?

A SAP (GUI)
B ABAP (native)
C Eclipse (native)

Ans: A,C

Q110.You define a core data services (CDS) view to merge the results of queries using
the UNION keyword. What must the column list of this queries contain? There are
2 correct answers.

A All key fields
B The same number of columns
C Columns of identical types
D Columns of compatible types

Ans: B,D

Q111.What is an attribute view and what are its practices? There are 3 correct answers.

A Used in diagrammatic Projections
B May contains flow charts
C May use in calculation views
D Used to join tables
E May contain filters

Ans: C,D,E

Q112.The SAP HANA database is a hybrid in-memory database that combines few
technologies within. What are these technologies? There are 3 correct answers.

A Column-based database technology
B Object-based database technology
C Value-based database technology

D Row-based database technology

Ans: A,B,D

Q113.Which of the following is a limitation when you create an external view?

ANS – You must use ADT ABAP Development Tool to create an external
view

Q114.Which of the following option provides access to the views and database
procedures that you can consume in the ABAP environment?

ANS – Modeler Perspective

Q115.What are the guidelines for optimizing ABAP code running on HANA? There are 3
correct answers.

Ans – 1.Technical settings 2.Column store 3. DB specific properties

Q116.What are the two main factors of SAP HANA Innovations and Challenges? There
are 2 correct answers.

A SAP software technology and innovations
B DBMS technology and innovations
C Hardware technology and innovations

Ans: A,C

Q117.How many result sets are returned when an SAP HANA database procedure is
called using the CALL WITH OVERVIEW statement?

ANS – One result set

Q118.What information can you specify using annotations (@) when you define a Core
Data Services (CDS) view in an ABAP system? There are 3 correct answers.

A The name of the representation of the CDS view in the ABAP
dictionary
B The extent to which records of the CDS view should be buffered
on the application server
C The logic for aggregations, grouping records, and filtering groups of the CDS
view
D The client dependency of the CDS view

Ans: A,B,D

Q119.What are the uses of SQL Trace (ST05)? There are 3 correct answers.

A Locate database performance issues
B Locate work base issues
C Display record of all database access
D Applying Code inspector
E Detect redundant or identical select statements

Ans: A,C,E

Q120.What are some of the features available in SAP List Viewer with integrated data
access (SALV IDA)? There are 3 correct answers.

A Search in content
B Display diagrams
C Group rows

Ans: A,B,C

Q121.Hybrid Data Management System combining different paradigms in one system.
What are the capabilities associated with the Hybrid Data Management system?
There are 3 correct answers.

A Traditional disk-based tables
B Text analysis and search
C Linguistic search capabilities
D Built-in support for planning

Ans: A,B,D

Q122.What all are the factors involved in working with ADT ?. There are 3 correct
answers.

A ABAP Class
B ABAP programs
C Workbench programs
D ABAP interface

Ans: A,B,D

Q123.Which of the following is not a Golden Rule for Open SQL?

ANS – Keep the result set large

Q124.SAP HANA delivers Across 5 Dimensions. These five dimensions lead to certain
goals HANA has to meet. What are these goals? There are 2 correct answers.

A Analytical DBMS features
B High Performance and Scalability
C Hybrid data and management system

Ans: B,C

Q125.Which of the following features does the ABAP Test Cockpit offer that the ABAP
code Inspector does not offer?

A Flexible schedule of check runs
B Configuration of check variants
C Enhanced distribution of results

Ans: A,C

Q126.How will you launch the debugger? If you want to debug an ABAP program using
ABAP development tools (ADT).

ANS – Set a breakpoint in the ABAP program and execute the program

Q127.You use the ABAP trace (SAT) to measure the run time of a program. In a class,
method A checks the validity of its importing parameters and calls method B.
What pattern of gross and net run time would you expect to see the in the ABAP
trace results for method A?

ANS – The net run time is less than the gross run time

Q128.An access control (DCL source) defines access restrictions for a given CDS view.
These resctrictions are implicitly evaluated when the CDS view is accessed in the
following places?

A In data preview in ADT
B In definition of another CDS view
C In ABAP open SQL

Ans: A,C

Q129.An analytic privilege consists of several restrictions. What are they? There 3
correct answers.

A Cube restrictions
B Analytic restrictions
C View restrictions
D Activity restrictions
E Validity restrictions

Ans: A,D,E

Q130.When using ABAP Database Connectivity (ADBC) to issue native SQL calls to the
database, which of the following methods of class CL_SQL_RESULT_SET retrieves
the tabular result of the native SQL call ?

ANS – NEXT.PACKAGE

Q131.Which of the following tasks can you perform with SQL monitor transaction SQLM

ANS – Capture the SQL profile of an application

Q132.What do you have to consider if you want to use Native SQL in your ABAP
programs to access an SAP HANA database? There are 2 correct answers

ANS – Client handling needs to be done explicitely in the the Native
SQL statement.
The database independency of your report can be lost.

Q133.For which of the following expressions and built in functions in core data services
(CDS) View you must provide alias? There are 3 correct answers.

ANS – Currency Conversion
CASE expression
Unit conversion

Q134.How SAP HANA supports SQL? There are 3 correct answers.

A. READ

B Transferring data
C As a means to define (Correct)
D Manipulate data

Ans: A,C,D

Leave a Reply