Reviews Testing Assessment

Hello friends in this post we are going to discuss about Reviews and Testing Assessment for wipro assesment | Reviews and testing objective type questions with answer | Reviews and Testing Multiple Choice Questions | Reviews and testing Quiz

1.A ______ is a document which describes the objective, scope , approach and focus of a software testing effort

A.Test Plan
B.Test Case
C.Test Strategy
D.Test Script

Ans: Test Plan

2.Advantages of Automated testing tools are:

A.Economy
B.Repeatability & Scalability
C.Robustness
D.All of the above

Ans: All of the above

3.Table review process is followed mostly for reviewing documents. What is the other name of Table Review Process?

A.PEST Analysis
B.SWOT Analysis
C.Fagan’s Review Process
D.Brainstorming

Ans: Fagan’s Review Process

4.The highlights of Acceptance testing are :

A.Checks the system against the requirement specification
B.Testing done by customer and not the developer
C.Focuses on whether the system delivers what was requested and is informed by the business
D.All of the above

Ans: All of the above

5.What is the correct definition of a Test Script?

A.It is a logical group of test cases which when taken together test a particular function or unit of the system
B.It is a document that defines the input, action and expected output to determine if a certain feature of an application is working correctly
C.It is a document that describes the sequence of steps to execute a test case.
D.None of the above

Ans: It is a logical group of test cases which when taken together test a particular function or unit of the system

6.Which of the following are highlights of system testing ?

A.Testing is based on a very structured approach for generating test cases
B.Testing is generally done by an independent test team, and not by the developer
C.Aims at testing a host of variables like basic requirements, implied requirements, performance
D.All of the above

Ans: All of the above

7.Which of the following are objectives of a review?

A.Verifying that specifications are met
B.Collecting data for improvement
C.Identifying deviations from standards and specifications
D.All of the above

Ans: All of the above

8._______ is done with the intent of determining if the product will install on a variety of platforms

A.Product testing
B.Installation testing
C.Load testing
D.Compatibility testing

Ans: Installation testing

9.________ covers both Performance testing and Stress testing

A.Load testing
B.Performance testing
C.Build testing
D.All of the above

Ans: Load testing

10._________ refers to ‘Are we building the product RIGHT?’

A.Review
B.Validation
C.Testing
D.Verification

Ans: Verification

11.___________ stage ensures that review comments have been incorporated during rework

A.Review
B.Causal Analysis
C.Rework
D.Follow up

Ans: Follow up

12.Defects found in reviews are classified in 2 ways. The 2 ways are

A.Priority, Source
B.Severity, Type
C.Major, Minor
D.Cosmetic, Logical

Ans: Severity, Type

13.Errors are classified based on

A.Type
B.Severity
C.Both (a) and (b)
D.None of the above

Ans: Both (a) and (b)

14.Focus of the integration testing is to verify

A.The features specified in the design has been implemented
B.Functionality of the system as a whole
C.The inter-module interactions thoroughly
D.All of the above

Ans: The inter-module interactions thoroughly

15.If the cost of fixing a defect in the requirements phase is 1, what is the relative cost of fixing a defect in the Testing Phase

A.15-40
B.10
C.>100
D.10 to 15

Ans: 15-40

16.Importance of Review are :

A.Detect defects early
B.Emphasize quality throughout development
C.Both (a) and (b)
D.None of the above

Ans: 15-40

17.In a review process, who moderates the review sessions?

A.Author
B.Reviewer
C.Review Leader
D.Recorder

Ans: Review Leader

18.In a table review, who records the defects and classifies errors?

A.Review Leader
B.Reader
C.Author
D.Recorder

Ans: Recorder

19.In which of the following review stages, tasks and specific focus areas are assigned to the team

A.Planning
B.Preparation
C.Kick-off
D.None of the above

Ans: Kick-off

20.Mike Fagan of IBM published a paper in 1976, describing a method called __ which formalised the software review process

A.Peer review
B.Table review
C.Online review
D.Pair review

Ans: Table review

21.Norms for review rate are defined for which of the following reasons

A.To assign review related tasks to the team
B.Review Productivity
C.Exit Criteria of a Review Process.
D.Measure Review effectiveness

Ans: Measure Review effectiveness

22.Preparation of a __ is very important, before conducting Unit testing

A.System Test Plan
B.Unit Test Plan
C.Unit Test Case
D.All of the above

Ans: Unit Test Plan

23.Review is a formal evaluation technique in which software requirements, design and code is examined in detail by groups of persons other than the author to detect faults,violations of development standards and other problems. This definition of reviews is by

A.IEEE
B.Roger Pressmen
C.SEI
D.None of the Above

Ans: IEEE

24.Testing is the process of __

A.Verifying that specifications are met
B.Evaluating a system to verify that it satisfies the specified requirements
C.Both (a) and (b)
D.Executing a program to find errors

Ans: Both (a) and (b)

25.The basic building block of any activity in any phase of the SDLC which forms the core of Wipro’s Reviews and Testing Process is called the

A.Verification and Validation Techniques
B.ETVX Model
C.Peer Review
D.All of the above

Ans: ETVX Model

26.The different types of flow/coverage based testing are

A.Statement coverage
B.Full Path coverage
C.Decision coverage
D.All of the above

Ans: All of the above

27.The inputs to planning stage in a review process are

A.Problem definition
B.List of roles
C.Review process map
D.None of the above

Ans: Problem definition

28.The objectives of Regression testing are

A.Ensures performance of two or more modules
B.It determines if bug fixes have been successful and they have not created any new problems
C.Ensures that no degradation of baseline functionality has occurred
D.Both (b) and (c)

Ans: Problem definition

29.The purpose of _ is to assure that the product or product components fulfill their intended use when placed in their intented environment

A.User Acceptance Testing
B.Validation
C.Verification
D.Product Testing

Ans: Problem definition

30.The purpose of _ is to assure that the selected product meet their specified requirements

A.Acceptance Testing
B.Validation
C.Verification
D.Feature testing

31.The purpose of Functional testing are

A.Finding defects
B.Verifying that the module performs its intended functions as stated in the specification
C.Establishing confidence that a program does what it is supposed to do
D.All of the above

Ans: All of the above

32.The role of a Review Team Leader is

A.Provides an overview of the product to be reviewed during the kick off meeting
B.Classify defects
C.Provide clarification
D.To moderate the review meeting

Ans: To moderate the review meeting

33.The various kinds of classifications of testing are __________

A.Type – based classification
B.System – based classification
C.Both (a) and (b)
D.Level – based classification

Ans: Both (a) and (b)

34.There are seven steps in a review process. Which of the following step helps in defect prevention?

A.Review Preparation
B.Causal Analysis
C.Conducting the Review
D.Closing the review comments

Ans: Causal Analysis

35.Tools commonly used for causal analysis are

A.Root cause analysis
B.Pareto Analysis
C.Both (a) and (b)
D.None of the above

Ans: Both (a) and (b)

36.Verification and Validation utilizes __ to analyse and check system representations

A.Validation Techniques
B.Testing Techniques
C.Review Techniques
D.All of the above

Ans: Review Techniques

37.Which of the following are broad types of efficiency techniques in testing

A.Domain Based testing
B.System Based testing
C.Both (a) and (b)
D.Flow/ Coverage – Based testing

Ans: Both (a) and (b)

38.Which of the following are the commonly accepted levels of testing in the Software Development Life Cycle ?

A.System testing
B.Unit or Component testing
C.Integration testing
D.All of the above

Ans: Both (a) and (b)

39.Which of the following checklists are related to reviews in veloci-Q?

A.Test plan/ Test Case Development Review
B.Transition Review
C.Code Review
D.All of the above

Ans: All of the above

40.Which of the following could be a criteria to stop review

A.Reviewers decide that there is no need for another review
B.Too many errors are found in the review
C.Defects are rectified and verified by review team leader
D.All of the above

Ans: All of the above

41.Which of the following criteria serve as basis for taking decision to stop testing

A.Stop testing when all test cases execute without producing any error
B.Stop testing when the specified test coverage is completed without finding errors
C.Stop testing when it becomes unproductive
D.All of the above

Ans: All of the above

42.Which of the following defect type classification is used for document Reviews?

A.Performance
B.Functionality
C.Error Handling
D.Lack of Clarity

Ans: Lack of Clarity

43.Which of the following procedures are related to reviews in veloci-Q?

A.Proposal/Contract review
B.Review
C.Release Review
D.All of the above

Ans: All of the above

44.Which of the following review types is used for building code or documents by discussing with the members of the development team and improving the work item

A.Table Review
B.Peer Review
C.Inspection
D.Walk throughs

Ans: Walk throughs

45.Which of the following reviews have well defined roles

A.Table review
B.Walkthrough
C.Peer review
D.All of the above

Ans: Table review

46.Which of the following rules apply for real-time system testing

A.Use tests to simulate hardware faults
B.Use hardware simulation to add stress to the software design
C.Design ways to simulate modules missing in the development system
D.All of the above

Ans: All of the above

47.Which of the following statement is INCORRECT?

A.The potential of testing to improve quality is unlimited.
B.Properly run unit testing is potentially capable of removing 70% of the defects
C.Testing cannot remove all defects which are undetected in earlier stages
D.All of the above

Ans: The potential of testing to improve quality is unlimited

48.Which of the following templates are related to reviews in veloci-Q?

A.Review
B.Defect Prevention Report
C.Release Review Summary
D.All of the above

Ans: All of the above

49.Why is multiple rounds of system testing recommended?

A.Accommodate bug fixes and eliminate maximum defects
B.Shortage of resources to complete testing in one round
C.Set of test cases can be executed in each round.
D.For testing basic requirement, implied requirements , performance measures in various rounds

Ans: Accommodate bug fixes and eliminate maximum defects

50.____ testing focus on how the components communicate with each other as specified in the system Design

A.System
B.Integration
C.User
D.Component

Ans:Integration

Leave a comment