PL SQL Multiple Choice Questions with Answers - MCQ Village

PL SQL Multiple Choice Questions with Answers

PL SQL Multiple Choice Questions with Answers | PL SQL Objective Type Questions with answers

26.Which of the following form builder module will have .pll extension?

a)Program Library List
b)Primary Library List
c)PL/SQL Library Module Binary
d)Programming List Library

Ans: C

27.Which of the following module of oracle forms builder a menu can be
attached in the property palette?

a)Form Module
b)PL/SQL Library
c)Object Library
d)All

Ans: A

28.Which of the following builtin is used to invoke an LOV in forms?

a)SHOW_LOV()
b)OPEN LOV()

c)LOAD_LOV()
d)CALL_LOV()

Ans: A

29.Which of the following builtin is used to invoke an alert in oracle
forms?

a)SHOW_ALERT()
b)CALL_ALERT()
cLOAD_ALERT()
d)INVOKEALERT()

Ans: A

30.Which of the following builtin is used to change the visual attribute
property at runtime?

a)SET_ITEM_PROPERTY)
b)GETITEM_PROPERTYO
c)SET PROPERTY_FORM()
d)SET_ITEM_ATTRIBUTE)

Ans: A

31.Which of the trigger is used to handle oracle form errors?

a)ON-ERROR
b)WHEN-ERROR-OCCUUR
c)WHEN-ERROR-RAISED
d)NEW

Ans: A

32.Which option should Lucy choose to display the current date in an item
named TransactionDate in the Transaction Module.
Choose most appropriate option.

aSYSDATE
b$$SYSDATESS
c)SSdate$s
d)$Scurrentdate$$

Ans: C

33.Ram has created a form in which data block is created using wizard,
which of the following builtin is used to perform insertion operation?

a)FORM_COMMIT;
bSAVE_COMMIT;
c)COMMIT_FORM;
d)LOGFORM;

Ans: C

34.Which of the following builtin is used to retrieve the name of the
item that caused the ON-ERROR trigger to fire?

Ans: 5YSTEM.TRIGGER_ITEM

35.What is the default value for the Menu Module Property for a form.
Choose the most appropriate option.

a)DEFAULT
bSMARTBAR
c)DEFAULTSMARTBAR
d)DEFAULT&SMARTBAR

Ans: D

36.Which of the following is a system variable, which holds a value that
indicates whether the current record is the last record in a block?

ajSYSTEM.LAST_RECORD
b]SYSTEM.FINAL_RECORD
c)SYSTEM.RECORD_LAST
d)SYSTEM.LAST_ROW

Ans: A

37.In oracle forms, Which of the following builtin is used to display a
message?

a)MESSAGE()
b)RAISE_MESSAGE()
c)DISPLAY_MESSAGE()
d)None

Ans: A

38.Which of the following is not a correct match for component and
executable?

1)Form:.fmx2)Menu:.mmx
3)PL/SQL Library:.plx
4)0bject Library.olx
a)1
b)2
c)3
d)4

Ans: D

39.ldentify the appropriate display styles of an alert.

a Stop,Caution, Note
bWarn,Implify,Stop
c)Caution,Note,Simple
d)None of the above

Ans: A

40.State True or False
In master detail, If the deferred Property is set to “Yes’ and Automatic
Query is set to “Yes,The associated detail records are retrieved when
the form
cursor is positioned on the detail block.

Ans: True

41.To create a ‘CUT’ (Which cuts the selected text}menu option in menu
module. Which type of menu has to be selected?

a)Magic
b)Plained
c)Checked
d)All

Ans: A

42.Which of the following builtin is used to change the menu property at
run time?

Ans: SET MENU_ITEM_PROPERTY

43.Which of the following function is used to create a record group?

a)CREATE_QUERY_FORM_GROUP()
bCREATE GROUP_FROM_QUERY()

c)CREATE_GROUP_QUERY()
d)CREATE QUERY()

Ans: B

44.Which of the following is a system variable that holds the value of
the current record number?

Ans: SYSTEM.CURSOR_RECORD (SYSTEM.CURRENT_RECORD)

45.Which of the following is a valid menu item type in oracle forms?

a)Magic
b)Plain
c) check
d) all

Ans: D

46.In oracle forms what is the return type of SHOW_LOV() builtin?

a)NUMBER
bDate
c)VARCHAR2
d)Boolean

Ans: D

47.Identify the first step that needs to be performed in order to attach
a custom menu module to a form module.
Choose the most appropriate option.

acreates the executable of the menu module by compiling the same.
b)Attach the menu module to the appropriate form.
c)Create the executable of the menu module by executing the same.
d)None of the above.

Ans: A

48.Which of the following can be associated only to an item and not to a
module in Oracle forms?

a)Menu
b)Popup Menu
cBoth
d)None

Ans: A

49.State True/False
An alert can have maximum five buttons.

Ans: False

50.Which of the following builtin cannot be used in oracle forms?

a)RAISEAPPLICATION_ERROR()
bCALL_FORM()
c)DBMS_OUTPUT.PUT_LINE()
d)CLEAR FORM()

Ans: C

« Previous    

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d