Personal Effectiveness Tips Questions and Answers

Personal Effectiveness Objective Type Questions with Answers | Personal Effectiveness Multiple Choice Questions with Answers | Personal Effectiveness Online Quiz with Answers | Personal Effectiveness Exam Answers

Q1.When deciding when to say yes or no, what should you ask yourself?

A.Will saying yes result in a monetary outcome?
B.If I say no, will I lose that person’s respect or friendship?
C.Is there an opportunity where I can add unique value?

ANS: C

Q2.How can you say no and still be polite?

A.by asking a coworker to take on the job for you
B.by tentatively agreeing and canceling at a later date
C.by giving a firm,definite answer and truthful reason for context

ANS: C

Q3.Instead of pinning your hopes-on one perfect person as a mentor, what should you do?

A.Study your strengths and invest in those first to become your own mentor.
B.Think more broadly about what you want to learn and whom you can on it from.

ANS:B

Q4.Why does consciously playing down your identity to fit in take a toll on you?

A.You are required to put in extra time and research to fit in.
B.You feel your idea are not accepted.
C.You need to use a lot of energy to manage your identity

ANS: C

Q5.How can you turn mentor who offers advice into a sponsor who advocates for you?

A.Become friends outside of work and get to know them on a deeper level.
B.Have a conversation and make your aspirations clear to them.
C.follow them on social media and comment on their ideas.

ANS: B

Q6.When is a good time to connect with colleagues?

A.when you have free time on your calendar
B.when your energy is high and you are excited
C.when your energy starts to get low

Ans: C

Q7.How should you respond when people ask you what you are working on?

A.with a vague reply that you are working hard and handling problems as they arise
B.with a positive reply highlighting an accomplishment regarding a project that you are part of
C.with a humble attitude that you are busy and doing your best

Ans: B

Q8.What should you do if a company change, such as computerization, is inevitable?

A.Change roles within the company.
B.Pick your battles.
C.Learn and adapt to the changes

Ans: C

Q9.How can you learn about your weaknesses?

A.by examining your strengths
B.by meeting with your supervisor for your annual review
C.by asking others what they think

Ans: A

Q10.How can you inform others of your experience and credentials without coming across as bragging?

A.Politely share your business card with your title.
B.Ask about others first and hope that they’ll ask about you.
C.Ask a frend to mention your qualifications.

Ans: C

Q11.Where should you put time for strategic thinking?

A.on your calendar
B.on your to-do list
C.in the back of your mind

Ans: A

Q12.What is the most important step to make networking efficient?

A.Schedule regular networking meetings.
B.Choose the right place to network
C. Network with the right people

Ans: A

Q13.How can you maximize productivity while traveling?

A.by making short phone calls while in transit
B.by sleeping when you can in transit and working longer while stationed
C.by having a wireless signal so you can connect when needed

Ans: A

Q14.When deciding when to say yes or no, what should you ask yourself?

A.Is there an opportunity where I can add unique value?
B.If I say no, will I lose that person’s respect or friendship?
C.Will saying yes result in a monetary outcome?

Ans: A

Q15.Why is the morning an advantageous time to exercise?

A.You have more energy to exercise in the morning.
B.You can be more productive because creativity flows better after exercising.
C.You are less likely to get side-tracked in the morning

Ans: C

Q16.When creating your own leadership development program, what should you do first?

A.Understand which skills will be most valuable in the future.
B. Identify which skills you want to learn.
C. Find the fastest way to get the knowledge you need.

Ans: B

Q17.What should you do first after you make a mistake?

A.Try to correct the mistake.
B.Wait a while so you have time to think rationally.
C.Admit that you made a mistake.

Ans: C

Q18.Why should you ask for the agenda prior to accepting a meeting invitation?

A.to ensure that it meets your organization’s goals
B.to ensure that you are clear on the purpose of the meeting
C.to ensure that the issues you want covered are included

Ans: C

19.If you are working with an insensitive colleague, what should you remind yourself?

A.that you will be paid in the end once the job is complete
B.that you are working toward a shared goal
C.that others will also notice their insensitivity and side with you

Ans: B

Leave a comment