Machine Learning Multiple Choice Questions And Answers Set 7

Machine Learning MCQ Questions and Answers

Hello Friends, In this article we will Discuss About Machine Learning Multiple choice questions as well as Answers. In Machine Learning Questions and Answers prepares an individual for entrance exams,  semister exams of Computer Science as well interviews. In the MCQVillage we post Questions with detailed explanation about Machine Learning. If you want to become good software engineer you should spend daily 1 hour on various multiple choice questions related to Machine Learning.

machine learning quiz questions and answers machine learning quiz answers mcq on supervised learning in machine learning machine learning mcq geeksforgeeks what is true about machine learning mcq supervised machine learning quiz mcq on decision tree in machine learning introduction to machine learning quiz

Machine Learning and Artificial Intelligence are the futures of Computer Science so everyone should learn about them.

In this Post We will discuss about Classification,Regression in Machine Learning Topics of the Machine Learning where you will get all the Latest Information about Multiple Choice Questions about Machine Learning.

61._____is a very basic classifier and determines just one class for each row of data.




ANSWER= (C) Discriminative
Explain:- Discriminative is a very basic classifier and determines just one class for each row of data.

62._____models the distribution of individual classes and tries to learn the model that generates the data behind the scenes by estimating assumptions and distributions of the model.




ANSWER= (B) Generative
Explain:- Generative is a very basic classifier and determines just one class for each row of data.

63.Which of the following language is not used in machine learning?




ANSWER= (D) NumPy
Explain:-NumPy is not Programming Language it is library used in machine Learning

64.Which of the following tool is not used in machine learning?




ANSWER= (D) TenserFlow
Explain:-TenserFlowis not Tool in Machine Learning it is library used in machine Learning

65.Which of the following is advantages in classification of machine learning?




ANSWER= (D) All of these
Explain:- Classification has the following advantages: Helps in identifying criminal suspects Helps in predicting risk of diseases Helps Banks and Financial Institutions to identify defaulters so that they may approve Cards, Loan, etc.

66.In which type output variable is a real or continuous value ?




ANSWER= (B) Regression
Explain:- In the regression output variables are real values or continuous values

67.______is a statistical process for estimating the relationships between the dependent variables or criterion variables and one or more independent variables or predictors.




ANSWER= C) Regression Analysis
Explain:- Regression Analysis is a statistical process for estimating the relationships between the dependent variables or criterion variables and one or more independent variables or predictors

68.______ Regression is used for predictive analysis




ANSWER= B) Linear
Explain:- Linear regression is a lHinear approach for modeling the relationship between the criterion or the scalar response and the multiple predictors

69.______ Regression focuses on the conditional probability distribution of the response given the values of the predictors.




ANSWER= D) Linear
Explain:- Linear regression focuses on the conditional probability distribution of the response given the values of the predictors.

70.In which regression there is a danger of overfitting?




ANSWER= A) Linear
Explain:- For linear regression, there is a danger of overfitting

Leave a comment