Employment Communication English Multiple Choice Questions and answers Set 2

In this post we will discuss about Employment Communication English Multiple Choice Questions and answers set 2 this question are asked in various examination and entrance exam in India as well as world wide. 

Employment Communication English Multiple Choice Questions and answers Set 2

26. Which of the following is not a parameter of a report?

 a. Ability to acquire additional information

 b. Quality of additional information acquired

 c. Ability to arrive at a subjective evaluation

 d. Ability to provide worthwhile recommendations 

Ans : C 



27. If the goal of writing is to direct action or activity, it is the resulting in communication is known as_______________________.

 a. Communicating to instruct

 b. Communicating to inform

 c. Communicating to persuade

 d. Communicating to develop interaction 

Ans : A 



28. Which of these is not a part of a report?

 a. Gender

 b. Front cover

 c. Title page

 d. Front matter 

Ans : A 



29. Which of these forms is not used to write a non-formal report?

 a. Filling in a blank form

 b. Form of a letter

 c. App

 d. Memorandum 

Ans : C 



30. Non- formal report written in the form of a letter is similar to a _____.

 a. Complaint letter

 b. Notice

 c. Friendly letter

 d. Business letter 

Ans : D 


31. A memorandum is almost like a _____.

 a. business letter

 b. Simple letter

 c. informal letter

 d. None of the above 

Ans : B  



32. _____ establishes the technical report.

 a. Logical conclusion

 b. Illogical conclusion

 c. Personal prejudice

 d. Misplaced learning 

Ans : A 



33. Which is not basis for a technical report?

 a. Facts

 b. Tests

 c. Personal Prejudices

 d. Experiments 

Ans : C 



34. Which of these is not a parameter in a report?

 a. Extent of information

 b. Quality of information

 c. Age of writer

 d. Ability to acquire information 

Ans : C 



35. Reports that provide data or findings, analyses, and conclusions are__________.

 a. informational reports

 b. progress reports

 c. summaries

 d. analytical reports 

Ans : D 



36. We must avoid _____________in technical writing?

 a. Facts

 b. Personal feelings

 c. Grammar

 d. Punctuation 

Ans : B 



37. Technical writing demands which of the following use of language?

 a. dramatic

 b. poetic

 c. factual

 d. figurative 

Ans : C 



38. A presentation is a form of oral communication in which person shares factual information

 a. mixed

 b. small

 c. large

 d. specific 

Ans : D 

39. In beginning of presentation you should begin with______________.

 a. your introduction

 b. summary of a topic

 c. asking irrelevant questions

 d. further information 

Ans : A 



40. A good technique to get your audience attention________________.

 a. a statement made to surprise

 b. asking rhetorical questions

 c. asking introduction to the audience

 d. none of the above 

Ans : B 



41. A good presenter should

 a. present ideas in sequence

 b. manage the time

 c. clear all confusion

 d. all of the above 

Ans : D 



42. Facial expressions should be_______________.

 a. natural

 b. shy

 c. bold

 d. aggressive 

Ans : A 



43. When the speaker keeps proper eye contact with the audience, it shows his_____________.

 a. rude attitude

 b. confidence

 c. impoliteness

 d. arrogant behaviour 

Ans : B 



44. What purpose does the first sentence of the body of a memo serve?

 a. Serves as a formal greeting

 b. Introduces the writer of the memo

 c. Tells the audience who to contact if they have questions

 d. States the purpose of the memo and/or what action the reader needs to take 

Ans : D 



45. Which two adjectives best describe a memo?

 a. short and concise

 b. lengthy and in-depth

 c. detailed and formal

 d. complicated and confusing 

Ans : A 



46. A memorandum (memo) is considered a brief form of written communication for__________.

 a. legal use

 b. external use

 c. formal use

 d. internal use 

Ans ; D 



47. In a memo, reasoning on hirings, firings, and purchasing, etc, is known as____________.

 a. affiliations

 b. procedures

 c. recommendations

 d. Preference 

Ans : C 



48. ____________ is the person who notices and decodes and attaches some meaning to a message.

 a. Receiver

 b. Driver

 c. Sender

 d. Cleaner 

Ans : A 



49. Which of these must be avoided in group discussion?

 a. listening

 b. writing

 c. speaking

 d. shouting 

Ans : D 



50. Which of the following is Not important in oral presentation?

 a. Confidence

 b. Pronunciation

 c. Body language

 d. the number of people as audience

Ans : D

Leave a comment