Machine Learning Multiple Choice Questions And Answers Set 2

MCQ Village is A Website Where you can Find All the Multiple Choice Question Related to Machine Learning,Artificial Intelligence

machine learning multiple choice questions and answers pdf

Hello Friends In this Post We will discuss about Machine Learning MCQ and There Answers In Brief.

11.The ______ is one way to quantify generalization error.





ANSWER= (D) Bias – Variance Decomposition
Explain:-


ANSWER= (D) Bias – Variance Decomposition

12.For the best performance in the context of generalization, the complexity of the hypothesis should match the _____ underlying the data.





ANSWER= (C) complexity of the function
Explain:-

ANSWER= (C) complexity of the function 

13.The types of machine learning algorithms differ in their approach,which are as follows





ANSWER= (C) complexity of the function
Explain:-


ANSWER= (C) complexity of the function

14.Which algorithms build a mathematical model of a set of data that contains both the inputs and the desired outputs.





ANSWER= (C) Supervised
Explain:-

ANSWER= (C) Supervised

15.In Which Algorithm each training example is represented by an array or vector





ANSWER= (C) Supervised
Explain:-

ANSWER= (C) Supervised

16._____algorithms learn a function that can be used to predict the output associated with new inputs.





ANSWER= (B) Supervised
Explain:-

ANSWER= (B) Supervised

17.Types of supervised learning algorithms include





ANSWER= (B) Active learning, Classification and Regression
Explain:-

ANSWER= (B) Active learning, Classification and Regression 

18._____ algorithms are used when the outputs are restricted to a limited set of values





ANSWER= (D) Classification
Explain:-

19._____ algorithms are used when the outputs may have any numerical value within a range.





ANSWER= (B) Regression
Explain:-

 

20._____ algorithm that filters emails, the input would be an incoming email, and the output would be the name of the folder in which to file the email.



ANSWER= (C) Classification
Explain:-

Leave a comment