Continues Integration with Jenkins MCQ Answer

Hello friends, in this post we are going to discuss about Continues Integration with Jenkins MCQ | Continues Integration with Jenkins TCS Fresco Play dumps | Continues Integration with Jenkins TCS Fresco play answers | Continues Integration with Jenkins Answers

Q1.Jenkins allows you to :
ANS – All of the options

Q2.Jabber is a :
ANS – Messaging plugin

Q3.Project type supported by Jenkins is/are:
ANS – All of the options

Q4.Which of the following statement is true about Jenkins?
ANS – Jenkins supports plugins to showcase both metrics and trends

Q5.Which of the following functionality is not supported by Jenkins
ANS – Code

Q6.Which of the following is an artifact repository that can be configured as a plugin for Jenkins
ANS – Nexus

Q7.Jenkins can manage job dependencies using
ANS – File Fingerprinting

Q8.Job status notifications can be sent in JSON or XML formats from Jenkins, with out extending it’s functionality.
False

Q9.Record of multiple builds is displayed using a
ANS – Weather icon

Q10.Jenkins build job cannot be triggered manually?
False

Q11.In the build status images, which of the following statement is correct?
ANS – Partial Sun with clouds icon in the status means 20-40% of the recent builds failed

Q12.Copy artifacts’ is an option that is available for selection under the
ANS – Build Step

Q13.If you have multiple projects and if you need to check for new updates, every five minutes, which is the correct CRON expression that Jenkins can use to avoid polling of all the projects at the same time.
ANS – H/5

Q14.Build can be triggered :
ANS – All of the options

Q15.Functional testing can be automated using Jenkins.
True

Q16.File usage across Jenkins jobs can be tracked using :
ANS – Fingerprints

Q17.View of upstream and downstream connected jobs that forms a build pipeline is provided by:
ANS – Build Pipeline Plugin

Q18.Jenkins builds the source code :
ANS – In it’s own workspace

Q19.Users can now implement entire build, deploy and test using :
ANS – All of the options

Q20.Master and slave nodes communicate through :
ANS – None of the options

Q21.Project type supported by Jenkins is/are:
ANS – All of the options

Q22.Backups can be automated using :
ANS – ThinBackup plugin

Q23.An amber ball in the build status refers to an unstable build?
False

Q24.In a distributed build environment, master computer can not execute any build and only slaves are capable of running build jobs
True

Q25.For a scalable Jenkins environment which architecture is recommended ?
ANS – Distributed Builds Architecture

Q26.Which of the following statement is not true about Jenkins?
ANS – Jenkins is highly secure and does not need any special security provisioning

Q27.Originally Jenkins was developed as the Hudson project?
True

Q28.Plugin that changes Jenkins to use green balls instead of blue for successful builds is?
ANS – Buildstatus

Q29.Jenkins is a/an __ which can accelerate software development process.
ANS – open source automation server

Q30.The expression * */8 * * * indicates which of the following action :
ANS – Job runs every 8th Hours

Q31.If you want to track which top build projects are using which middle and bottom build projects, what has to be done ?
ANS – Relevant projects to be configured to record fingerprints

Q32.Jenkins is capable of displaying the build reports, generate trends and can render them in the GUI?
True

Q33.The available options under ‘Build Step’ section varies depending on the plugins installed?
True

Q34.Jenkins can be configured to check for changes on a URL to trigger build?
True

Q35.File Fingerprinting is used for:
ANS – Manage job dependencies

Leave a comment