Communication In English Multiple Choice Questions and Answers Set 3

Hello friends in this post we will discuss about Communication in English language multiple choice questions and answers 

 

Communication In English Multiple Choice Questions and Answers

1. The primary audience for a business message is made up of

A) people who represent the opinions of the

majority.

B) everyone who receives it.

C) decision makers in an organization

D) individuals with the highest status in an

organization 

Ans : C 



2. The type of audience who has the power to stop your message instead of sending it on to the primary audience is

A) a gatekeeper

B) a watchdog audience

C) an auxiliary audience

D) a secondary audience 

Ans : A 

3. Which of the following methods is NOT a useful way of analyzing an individual who is your audience?

A) Talk to other people who know this

individual.

B) Assume this individual thinks the same

way as someone you know who has similar

demographic characteristics.

C) Watch and observe this individual on the

job.

D) Rely on what you already know about this

individual through your previous experiences

with him or her. 

Ans : B 

4. The ability to feel compassion and understanding for another person’s situation is

A) empathy

B) common sense 

C) professionalism

D) audience analysis 

Ans : B 



5. Which of the following is NOT measured by the Myers-Briggs Type Indicator?

A) The ways people differ

B) Stylistic preferences that people tend to

have

C) Personality types

D) Demographic facts about people 

Ans : D 

6. Which of the following does NOT involve a demographic characteristic of potential customers that you will meet at a trade show?

A) Over 75% of the individuals own or work

for companies that could use your product

B) At least 40% of the individuals are nearing

retirement age

C) Nearly 25% of the individuals are from

South Carolina and Georgia.

D) Only about 30% the individuals are college

graduates 

Ans : A 



7. Many organizational situations involve an audience that consists of a group of people. Which is an appropriate approach to analyzing this type of audience?

A) Avoid making any generalizations at all

since group members are individuals.

B) Identify things that members of the group

have in common.

C) Disregard all demographic information to

avoid stereotyping people

D) Rely on the fact that generalizations are

true for all members of a group. 

Ans : B 



8. Which of the following practices indicates that an organizational culture does NOT value equality and individualism?

A) You are encouraged to contribute and

discuss ideas.

B) There is a great deal of interaction between

upper management and line employees 

C) You may only report concerns and issues

to your immediate supervisor

D) There does not seem to be a strict chain of

command 

Ans : C 



9. The question “What’s in it for me?” in a business message relates most closely to

A) the level of formality

B) a description of the features of a product or

policy

C) the hierarchy of needs

D) audience benefit 

Ans : D 



10. Which of the following is an example that would relate to a discourse community?

A) Employees are rewarded with bonuses for

contributing good ideas that save money or

time

B) The higher-level managers have the largest

offices on the top floor of the building

C) There are very few levels of management

between the company president and the front-

line workers in a service business.

D) Extensive evidence and documentation is

required to convince a manager to deviate

from a company routine 

Ans : D 



11. A written message is preferable to an oral one when you want to

A) modify plans

B) present extensive and complex data

C) resolve conflicts and build consensus

D) get immediate action or response. 

Ans : B 

12. According to Maslow’s hierarchy of needs, which of the following is an Esteem/Recognition need?

A) Having friends and working with people

you like

B) Being the best you can be

C) Being treated fairly

D) Being promoted to a position of

responsibility 

Ans : D 



13. If an audience is resistant to a change you are suggesting, a good approach is to

A) deliver all aspects and details about the

message at once to get it all out in the open

B) be as ambiguous as possible to avoid

offending the members of the audience

C) begin the message with something both

you and the audience can agree upon

D) try to convince the audience that you have

the only perfect solution 

Ans : C 



14. Developing logic and suggesting reader benefits is MOST essential when you are writing to someone who

A) you have a very strong, positive

relationship with

B) is neutral about the message you are

delivering

C) has had a negative experience with the

organization you work for

D) agrees with what you are saying. 

Ans : C 



15. Which is not an example of a psychographic characteristic of an individual?

A) A manager values open, honest

communication in business dealings

B) An employee has set high goals for

improving herself both personally and

professionally

C) A worker believes that in exchange for his

wages, he owes his company an honest day’s

labor.

D) An executive earns $120,000 per year and

receives an annual performance bonus 

Ans : D 

Leave a comment