Artificial Neutral Networks Machine Learning Multiple Choice Questions

Hello friends in this post we will discuss about Artificial Neutral Networks multiple choice questions and answers. Artificial Neutral Networks is very important for Machine Learning studies.

Artificial Neutral Networks Machine Learning Multiple Choice Questions

1.ANN Stands for __________.

A. Artificial natural network
B. Artificial Neutral Networks
C. Arithmetic Neural networks
D. Arithmetic Natural network
Ans : B 

2.ANNs are less motivated by_________.

A. Chemical Neural networks
B. Physical Neural networks
C. Biological neural systems 
D. Computational neural networks.
Ans. C 


3. Which of the following is not Biological Neurons? 

A. Axions
B. Dendrites
C. Synapse
D. Weights 
Ans . D

4. Which of the following is not Artificial Neurons ? 

A. Nodes
B. Inputs
C. Output
D. Synapse 
Ans : D


5.Information from other neurons, in the form of electrical impulses, enters the dendrites at connection points called________.

A. Axions
B. Synapse
C. Dendrites
D. Weights
Ans : B


6._______is able to increase or decrease the strength of the connection.

A. Axions
B. Dendrites
C. Synapse
D. Weights
Ans : C 


7.Computers(ANN) work ______.

A. asynchronously
B. Synchronously 
C. Dimensions
D. Simultaneously 
Ans : B  


8.ANNs are often present in _________. 

A. Open structure
B. Tree structure
C. Solo structure
D. None of the above 
Ans . B

9.ANNs use _________ for learning.

A. knn
B. Gradient descent
C. Machine Learning
D. None of these
Ans : B 

10. The basic unit of computation in a neural network is the_______.

A. node
B. neuron 
C. Perceptron 
D. unit 
Ans : B 


11.________takes a real-valued input and squashes it to range between 0 and 1.

A. Sigmoid 
B. tanh 
C. ReLU 
D. Network 
Ans : A 


12. __________takes a real-valued input and squashes it to the range.

A. Sigmoid 
B. tanh 
C. ReLU 
D. Network  
Ans : B


13. ________ stands for Rectified Linear Unit.

A. Sigmoid 
B. tanh 
C. ReLU 
D. Network
Ans. C 


14.The Input layer has __________. 

A. 2 nodes
B. 3 nodes
C. 4 nodes 
D. 5 nodes 
Ans : b

15. ___________neural network was the first and simplest type of artificial neural network devised. 

A. feedbackward neural network
B. feedforward neural network 
C. Feed neutral Neural network 
D. None of these 
Ans : B 

16.Artificial neural networks (ANNs) is also called ______. 

A. Artificial intelligence
B. Neural networks
C. Simplified learning
D. Machine Learning 
Ans : B 


17.ANN is based on a collection of connected units or nodes called_______.

A. synapses
B. artificial neurons 
C. neurons 
D. signal 
Ans : B 

Leave a comment