Cloud TQ Question Answers

Hello friends if you are looking for Cloud TQ Multiple choice questions | Cloud TQ Objective type questions | Cloud TQ Accenture MCQ with answers | Cloud TQ Questions with answers

Join our Telegram Channel for Daily Updates on Accenture Examshttps://t.me/+U0BWlikjjG5jNDVl

Please use ‘FIND IN PAGE OPTION’ in google chrome to find any questions

1.COMPANY has signed a multi-year agreement to help a mobile telecom
provider migrate its applications to the Cloud over a period of several years, as it seeks to implement a leaner operating model. Which activity should COMPANY execute first to provide the client with an optimal Cloud
solution/landscape?

Ans: define a strategy and roadmap

2.An international fast-food chain is looking for opportunities to leverage the
Cloud to gain insights into customer data, including location, and order
patterns. The client has engaged COMPANY to help create customer-focused
experiences, including promotions. They need COMPANY’s help with this campaign and to create a unique user experience for all their customers.
Which technology, when partnered with Cloud, would allow this to occur?

Ans : Artificial intelligence

3.A company offers customers access to servers storage and networking
resources within their data center. What type of service does this represent?

Ans : infrastructure as a service.

4.Based on highly volatile seasonal workloads, a client is considering moving some workloads to the cloud, while retaining highly sensitive data and apps on- premise. Which deployment model would be the best option?

Ans. Private cloud

5.A large gambling company needs to be able to accept high volumes of
customer wagers within short timeframes for high-profile sporting events. Additionally, strict laws prohibit any gambling activities outside of specially- licensed business zones. What is an example of an effective, elastic Cloud solution that can meet this client’s needs?

Ans. A mobile app that only accept wagers based on the users location

6.An COMPANY client is eager to begin their cloud transformation but needs
guidance on selecting the right approach to meet their specific needs and
objectives. Which asset can help this client discover assess design and simulate end to end cloud migration solutions at scale

Ans: myNav

7.Which clouds service type generates the most revenue?

Ans: infrastructure as a service

8.Why is service level agreement (SLA) important?

Ans. It documents expectations of availability ,up time and security

9 what is an example of using the internet of things (IOT) to delivery in over to cloud based solutions to customers?

Ans: wearable technology that provides customers with on-the-spot
personalized experience

10.The all India cricket council is experiencing sporadic activity on their
ticketing websites depending on the announcement of maths schedules the
required high speed crossing during peak times but otherwise website traffic is nominal which unique cloud feature seamlessly helps manage the increase and decrease in traffic?

Ans . Elasticity

11. What is a feature of passengers my now platform?

Ans. Helps asses architect and simulate cloud solution to determine the right
cloud architecture based on our clients business needs

12.HealthyApp, a new COMPANY H&PS client, specializes in developing custom software for hospitals and other medical facilities. For the upcoming fiscal year, they want to move to a more agile and innovative software development model, in which their developers can focus on application features and functionality, rather than underlying environments and infrastructure. Which Cloud computing model would provide HealthyApp with the framework to help achieve this goal?

Ans . Platform as a service (paas)

13. The activities bikes during Black Friday sales and the holiday session put
significant stress on a major retailers website to what feature of cloud
computing would resolve this problem?

Ans: elasticity

14.Which statement accurately describes the concept of elasticity in cloud computing?

Ans :the degree to which a system can adopt to workload changes by
provisioning and deprovisioning resources automatically

15. Which service is major commercial cloud platform?

Ans . Amazon Web services AWS

16. Sarah’s business offer a service where multiple users applications are hosted on a server at the same time based on the scenario on which facet of cloud computing does saras business rely

Ans. Multitenancy

17. A healthcare client approaches COMPANY for help in defining their Cloud migration strategy. During the initial discussions, the client explains that there are very specific regulatory and other compliance requirements within their industry. Which Cloud deployment model would give this client complete control over their data and security?

Ans: private cloud

18.Most companies are using Cloud. However, many companies fail to achieve the anticipated benefits from their Cloud investments. Of the companies COMPANY speaks with, what percentage realize the full benefits they expected to get from the Cloud?

Ans 75%

19.The Ocean Medallion is a wearable device that connects virtually to various devices on board a cruise ship. When a guest is wearing the medallion, they can order a drink with their smartphone or open their cabin door automatically by standing in front of it.

20.Which emerging technology does Cloud combine with to enable this
medallion’s features?

Ans: internet of things (IOT)

21.THE COMPANY team is involved in helping a client in the transformation journey using cloud computing how is mine are beneficial to the team?

Ans. It helps access architect and simulate cloud migration solutions

22. COMPANY began its own Cloud journey in 2015, after our internal IT
organization recognized the significant advantages to be gained in leveraging
Cloud capabilities at scale. Today, which percentage of COMPANY’s
infrastructure and processes are in the Cloud?

Ans: 95%

23. What is a characteristics of cloud computing?

Ans . It allows multiple customers to share application while retaining data
privacy

24. What is the difference between Infrastructure as a Service (IaaS) and
Software as a Service (SaaS)?

Ans .laas is Cloud computing that provides hardware and software tools over
the internet. SaaS is Cloud
computing that provides database solutions over the internet,

25.What is a characteristic feature of multi tenancy?

Ans . Multiple users share or rent the same server

26.An international fast-food chain is struggling to identify clear worldwide
trends in customer preferences due to various countries’ data being in different
languages.How could a Cloud solution help the company address this problem?
Ans: by creating cuisines that are specific to each geographical location

27. Which benefits does the cloud provide to startup companies without access to large funding?

Ans. The ability to pay as you go and create another ornaments with little
upfront costs.

28.Based on highly volatile seasonal workloads, a client is considering moving some workloads to the cloud, while retaining highly sensitive data and apps on- premise. Which deployment model would be the best option?

Ans . Private cloud

29.To help build credibility with a potential new client, an COMPANY Sales Lead shares the story of COMPANY’s own journey to the Cloud. Which statement is true about COMPANY’s own Cloud transformation journey?

Ans . COMPANY has implemented our cloud solution at scale and delivered clear business values

30.COMPANY is meeting with a well-known, global financial institution that
specializes in private and commercial banking to discuss the migration of its
sizable application ecosystem to the Cloud. The client has quickly become
overwhelmed with the available choices, complexity, and security. Which tool
helps the client self-assess their Cloud landscape to determine the best
solution?

Ans . MyNav

31.An electronics company wants to use a type of Cloud computing architecture that would enable them to use Microsoft Azure as a platform, while storing and retrieving data in AWS.Which type of Cloud deployment would meet the company’s business needs?

Ans: hybrid cloud

32 A Software Developer wants to add a new feature to an existing application operating in the Cloud, but only wants to pay for the computing time the code actually uses when it is called. Which term describes this feature of computing?

Ans: serverless computing

33.The activity spikes during Black Friday sales and the holiday season put
significant stress on a major retailer’s website. What feature of Cloud
computing would resolve this problem?

Ans. Elasticity

34.A company offers customers access to servers storage and networking
resources within their data center. What type of service does this represent?

Ans. Infrastructure as a service (iaaS)

35. Why is a Service Level Agreement (SLA) important?

Ans. It documents expectations of avaliability, uptime, and security.

36. What is a characteristic of cloud computing?

Ans: it allows multiple customers to share application while retaining data
privacy

37.A healthcare client approaches COMPANY for help in defining their Cloud migration strategy. During the initial discussions, the client explains that there are very specific regulatory and other compliance requirements within their industry. Which Cloud deployment model would give this client complete control over their data and security?

Ans. Private cloud

38. COMPANY began its own Cloud journey in 2015, after our internal IT
organization recognized the significant advantages to be gained in leveraging
Cloud capabilities at scale. Today, which percentage of COMPANY’s
infrastructure and processes are in the Cloud?

Ans .95%

39. Which statement accurately describes the concept of elasticity in cloud computing?

Ans. The degree to which a system can adapt to workload changes by
provisioning and deprovisioning resource automatically

40. In future where will Yan increasing majority of data come from?

Ans . Individual users and devices

41.COMPANY has signed a multi-year agreement to help a mobile telecom
provider migrate its applications to the Cloud over a period of several years, as it seeks to implement a leaner operating model.Which activity should
COMPANY execute first to provide the client with an optimal Cloud
solution/landscape?

Ans . Define a strategy and roadmap

42. What would be an ideal scenario for using age computing solutions?

Ans . A hospital department that perform high risk time sensitive surgeries.

43. A leading pharmaceutical company is launching a major transformation of
its entire cloud operations in order to more quickly and efficiently perform
research and conduct clinical trials how can a cloud first strategy helped this
client?

Ans: by providing a data centric approach that offers more speed agility and
security

44.A Chief Technology Officer has seen the company grow significantly in the last three months. Historically, the application was hosted with on-premise hardware, but recently moved some components of the application to the Cloud. Which type of Cloud environment is being used?

Ans : Hybrid cloud

45. Which term describes a cloud provider allowing more than one company to to share or rent the same server?

Ans. Multitenancy

46. How does a cloud first strategy approach clients migration to the cloud?

Ans. By bringing multiple services together to serve the client’s business needs

47. How has the covid-19 pandemic affected business relationship to cloud
computing?

Ans. It has accelerated the urgency for a business to move to the cloud quickly

48. In which type of situation would it make sense to use it?

Ans. Where critical decision must be made on a split second basis.

49.Healthy App, a new COMPANY H&PS client, specializes in developing custom software for hospitals and other medical facilities. For the upcoming fiscal year they want to move to a more agile and innovative software development model in which their developers can focus on application features and functionality rather than underlying environments and infrastructure. Which Cloud computing model
would provide Healthy App with the framework to help achieve this goal?

Ans . Platform as a service (Paas)

50. A company of customer access to services storage and networking resources within their data centres what type of service does this represent?

Ans. Infrastructure as a service (IAAs)

1 thought on “Cloud TQ Question Answers”

Leave a comment