Sustainability MCQ with Answer

Posted on

Sustainability Multiple Choice Questions with answer | Sustainability Objective Type Questions with answer | Sustainability TQ dump | Sustainability TQ Question Answer

Q1.In addition to reduced power consumption, what is an advantage of using hyperscale cloud computing data centers?

A They are powered entirely by renewable sources of energy
B Their initial investment in hardware and infrastructure is low
D They are located on-premise in every individual office
D They make it easier to manage the entire hardware lifecycle

Ans: D

Q2.The managers of a large urban metro system are concerned that the
current operations are leading to an inefficient consumption of energy a
looking for ways to improve its sustainability.
What is a solution that could be adopted to make the metro system more
sustainable?

A Install a year-round cooling system to reduce fluctuations in temperature controls.
B Install a mainframe computer on each tram to gather data on its energy consumption.
C Use machine learning to optimize the frequency of tram routes based on passenger load

Ans: A

Find All Accenture TQ Answer Here – Accenture TQ

Q3.How do technologies such as virtual machines and containers help improve
operational efficiency?

A by spreading energy consumption across multiple locations
B by allowing multiple applications to run on a single server
C by reducing the consumer demand for cloud computing services

Ans: B

Q4.What is important about non-fungible tokenr (NFTs) as they relate to
sustainability?

A They can improve a company’s sustainability efforts by consolidating data storage
B They can reduce a company’s energy consumption by using blockchain technology.

Ans: B

Q5.What is the objective of Accenture s e-stewards program?

A to responsibly dispose of used electronic hardware
B to reduce energy consumption at Accenture client sites
C to convert waste products into renewable resources

Ans: A

Q6.A country conducted a thorough evaluation of its environmental impacts
found that it is consuming resources at a 30 planet rate.
What does this mean?

A The country has three times as many resources as it needs to be sustainable
B The country’s temperature will increase by 3.0 degrees Celsius at the current rate of consumer
C The country will need to reduce its resource consumption by two thirds to be sustainable

Ans: c

7.The managers of a large urban metro system are concerned that
the systems current operations are leading to an inefficient
consumption of energy and are looking for ways to improve its
sustainability.
What is a solution that could be adopted to make the metro
system more sustainable?

A Provide passengers with electronic devices that track when
they board and exit the trains.
B Install a mainframe computer on each train to gather data on
its energy consumption.
C Install a year-round cooling system to reduce fluctuations in
temperature controls.
D Use machine learning to optimize the frequency of train routes based on passenger load.

Ans: D

Q8.Over the next few years, governments and other organizations
are expected to implement more environmental and
sustainability regulations for businesses.
How will this affect the way businesses gather and use data?

A Sustainability will require businesses to make employees’
personal data publicly available.
B Governments will not fine businesses for storing overly large
amounts of data.
C Businesses will return to keeping printed records in order to
avoid costly data centers.
D Gathering the right data will help businesses demonstrate
compliance with regulations.

Ans: D

Q9.What is one of the main sustainability benefits of using large-
scale. cloud computing data centers?

A They provide a cost- and energy-effective way to manage
computation resources.
B They provide a streamlined approach to the collection of
massive amounts of data.
C They expand the ways to use smart monitoring for tracking
waste management.

Ans: A

Q10.What is meant by ‘one planet living’?

A adjusting resource usage so as not to use more resources than
are renewable
B reducing expenses in order to efficiently manage human
population growth
C engaging in more global markets to increase customer data
and profitability

Ans: A

Q11.In addition to compliance requirements, why does Accenture
focus on data reporting when working with clients on
sustainability?

A Companies track data better with blockchain as they reduce
carbon emissions.
B Global regulations often require companies to measure carbon
footprints.

Ans: B

Q12.How can myNav Green Cloud Advisor help an Accenture client
achieve a clear emissions profile for their data centers?

A by using special software to e-design data centers with
renewable energy sources
B by allowing the client to retrieve and store the largest
quantities of data possible
C by applying a single green solution plan to all clients
regardless of location or readiness
D by establishing the client’s existing data center energy
consumption for comparison

Ans: D

Q13.Over 400 companies have made a pledge under the UNGC
Business Ambition What is the goal of this pledge?

Ato limit global warming to 1.5 °C above pre-industrial levels
B to achieve net zero emissions by the end of 2025
C to ensure that supply chains use sustainable sources
D to engage the C-suite on all sustainable efforts

Ans: A

Q14.How do technologies such as virtual machines and containers
help improve operational efficiency?

A by allowing multiple applications to run on a single server
B by reducing the consumer demand for cloud computing
services
C by spreading energy consumption across multiple locations
D by eliminating the need for cloud data centers altogether

Ans: A

Q15.What is the objective of Accenture’s e-stewards program?

A to convert waste products into renewable resources
B to eliminate paper usage at all Accenture offices
C to responsibly dispose of used electronic hardware
D to reduce energy consumption at Accenture client sites

Ans: C

Q16.How can features of blockchain support sustainability efforts?

A Blockchain technologies can reduce a company’s overall computing power.
B Supply chain data can help companies provide transparency into social issues.
C Blockchain technologies can improve a company’s energy footprint.
D Access to data can improve marketing and reduce costs to growth markets.

Ans: B

Q17.By which year does Accenture plan to be carbon neutral?

A 2035
B 2025
C 2022
D 2030

Ans: B

Q18.In addition to environmental issues, what does true sustainability address?

A preserving social and economic resources
B increasing revenue and profitability
C reducing the costs of new technologies
D increasing data resources and security

Ans: A

Q19.A customer purchases a new phone from an online store. Although the customer
did not create the phone themselves, there are still carbon emissions that result
from producing the phone in a factory and shipping it overseas to the customer.
Which type of emissions are described in this example?

A Scope Zero
B Scope One
C Scope Three v
D Scope Two

Ans: B

Q20.What is an example of new technology having a positive impact on sustainability?

A mining cryptocurrency using a series of linked computer servers
B using smart meters to track energy consumption in homes
C predicting a customer’s future purchases using artificial intelligence
D setting up a separate data center in each of a company’s regional offices

Ans: B

Q21.Over the last decade, the overall energy consumption of cloud data centers
worldwide has remained relatively the same.
Why is this so?

A Cloud providers have placed limits on the amount of data stored at each center.
B The technology supporting cloud data centers has become much more energy efficient.
C There is significantly less customer demand for cloud computing than a decade ago.
D Cloud data centers operate with less computing power than they did in the past.

Ans: D

Q22.Accenture is one of several hundred companies that has signed on to the United
Nations Global Compact (UNGC) Business Ambition pledge.
What is the goal of this pledge?

A to donate to charity in exchange for exemption from regulations
B to reverse all effects of global warming within the next decade
C to switch entirely to solar power at all office locations worldwide

D to keep global warming below a 1.5 celcius increase from pre-industrial levels

Ans: D

Q23.Where do most of a software-focused company’s carbon emissions typically come
from?

A Finance and accounting
B product manufacturing
C public relations and marketing

Ans: A

Q24.A large factory is monitoring Machinery with digital sensors and collecting the
data.
How can this data directly impact the factor/ s sustainability goals?

A Factory employees can use data to track production trends over a specified time-period.
B Factory staff can use the data to schedule time more efficiently to reduce payroll expenses.
C The data will help the factory engage with local manufacturers about supply and demand.
D The data provides real-time information to allov/ the factory to quickly adjust resources.

Ans: D

Q25.What is an important conclusion of climate prediction models?

A Increase in global temperature will continue, but can be reduced
B Reporting on climate change is often avoided by businesses.
C Accuracy in climate change reporting by businesses is impossible
D Temperature changes under two degrees Celsius are insignificant.

Ans: A

Next »

Leave a Reply