Python Multiple Choice Questions and Answers

Hello friends in this article we will discuss about Python Immutable sequences Multiple Choice Questions and answers, Python Mutable sequences Multiple choice questions and answers with pdf, Python Set types Multiple Choice questions and answers pdf

Q41) Python doesn’t have a which data type?

  1. integer
  2. char
  3. array
  4. string

Ans – 2

Q42) Which one is arbitrary Python objects?

  1. String
  2. Tuples
  3. Bytes
  4. List

Ans – 2

Q43) Who is an immutable array in python?

  1. Bytes
  2. List
  3. A bytes object
  4. String

Ans – 3

Q44) How many intrinsic mutable sequence types present in python?

  1. five
  2. four
  3. two
  4. three

Ans – 3

Q45) which type of array are mutable arrays in python?

  1. byte array
  2. Immutable array
  3. arbitary arrray
  4. all of these

Ans – 1

Q46) How many Set types are present in python?

  1. five
  2. four
  3. two
  4. three

Ans – 3

Q47) Which of the following represent mutable set ?

  1. Sets
  2. Frozen sets
  3. Both 1 and 2
  4. None of these

Ans – 1

Q48) Which of the following represent immutable set ?

  1. Sets
  2. Frozen sets
  3. Both 1 and 2
  4. None of these

Ans – 2

Q49) Which of the following represent finite sets of objects indexed by nearly arbitrary values?

  1. Mappings
  2. List
  3. Dictionaries
  4. Callable types

Ans – 3

Q50) Which function object is created by a function definition?

  1. Pre defined function
  2. User-defined function
  3. Both 1 and 2
  4. None of these

Ans – 2


Leave a comment