Python Multiple Choice Questions and Answers - MCQ Village

Python Multiple Choice Questions and Answers

Hello Friends, We will discuss about Functions and Modules Python Multiple Choice questions and answers PDF.

Q51) A cell object has Which attribute?

  1. cell value
  2. cell content
  3. cell attribute
  4. All of these

Ans – 2

Q52) A function or method which uses the yield statement is called,

  1. Creator function
  2. Asynchronous generator function
  3. Generator function
  4. Coroutine Function

Ans – 3

Q53) A function or method which is defined using async def is called,

  1. Creator function
  2. Asynchronous generator function
  3. Generator function
  4. Coroutine Function

Ans – 4

Q54) A function or method which is defined using async def and which uses the yield statement is called,

  1. Creator function
  2. Asynchronous generator function
  3. Generator function
  4. Coroutine Function
c

Q55) What are a basic organizational unit of Python code?

  1. Class
  2. Mappings
  3. Modules
  4. Mapping

Ans – 3

Q56) Which of the following is created by the import system as invoked either by the import statement?

  1. Class
  2. Mappings
  3. Modules
  4. Mapping

Ans – 3

Q57) Which class types are typically created by class definitions?

  1. Custom 
  2. Function
  3. Mapping
  4. None of these

Ans – 1

Q58) A class instance is created by calling

  1. Class method
  2. Class object
  3. Class value
  4. Main Class

Ans – 2

Q59) Which is also known as file objects?

  1. Class object
  2. Function object
  3. File object
  4. I/O Object

Ans – 4

Q60) which of the following represent bytecode.

  1. Internal types
  2. I/O objects
  3. Class instances
  4. Code objects

Ans – 4


Leave a comment

%d bloggers like this:
CLOSE ADS
CLOSE ADS