MCQ Village is A Website Where you can Find All the Multiple Choice Question Related to Machine Learning,Artificial Intelligence
machine learning multiple choice questions and answers pdf
Hello Friends In this Post We will discuss about Machine Learning MCQ and There Answers In Brief. We are Discussing About Data Preprocessing for Machine learning,Data Cleansing,Feature Scaling.
41.Python’s_____library provides a great sample dataset generator which will help you to create your own custom dataset
        ANSWER= (C) Sklearn 
 Explain:-        
  
42._____ is a technique that is used to convert the raw data into a clean data set.
        ANSWER= (B) Data Preprocessing 
 Explain:-        
    
43._____is a useful technique to transform attributes with a Gaussian distribution and differing means and standard deviations to a standard Gaussian distribution with a mean of 0 and a standard deviation of 1.
        ANSWER= (D)Standardize Data 
 Explain:-        
  
44.Which Of the Following Step is not involved in Data Cleaning
        ANSWER= (C) Binarization Data 
 Explain:-        
    
45_____ is a technique to standardize the independent features present in the data in a fixed range
        ANSWER= (B) Feature Scaling 
 Explain:-        
     
46._____ square-root of the sum of squares of differences between the coordinates of data point and centroid of each class
        ANSWER= (A) Euclidean Distance 
 Explain:-        
    
47._____ calculated as the sum of absolute differences between the coordinates of data point and centroid of each class.
        ANSWER= (C) Manhattan Distance 
 Explain:-        
    
47._____ generalization of above two methods.
        ANSWER= (D) Minkowski Distance 
 Explain:-        
    
49._____ technique re-scales a feature or observation value with distribution value between 0 and 1.
        ANSWER= (B) Min-Max Normalization 
 Explain:-        
       
50._____ is a very effective technique which re-scales a feature value so that it has distribution with 0 mean value and variance equals to 1.
        ANSWER= (C) Standardization 
 Explain:-        
 

