Introduction to AI (Artificial Intelligence) MCQ

Hello friends in this article we will discuss about Artificial Intelligence mcq online test,
Artificial Intelligence mcq pdf,Artificial Intelligence mcq questions and answers pdf,
Artificial Intelligence basic mcq test. Artificial Intelligence Applications MCQ (Objective type Questions)

31.Artificial Intelligence is concerned with the____

  1. design of intelligence
  2. design of artificial
  3. design of Values
  4. None of these

Ans – 1
Explain : Artificial Intelligence is concerned with the design of intelligence.

32.Artificial Intelligence term was coined by____

  1. Arthur Samuel
  2. John McCarthy
  3. Dorian Selz
  4. None of these

Ans – 2
Explain : Artificial Intelligence term was coined by John McCarthy.

33.AI is the study of the mental faculties through the use of______.

  1. Computational Processes
  2. Computational Models
  3. Computational Study
  4. None of these

Ans – 2
Explain : AI is the study of the mental faculties through the use of computational models.

34.AI is the study of intellectual/mental processes as______.

  1. Computational Processes
  2. Computational Models
  3. Computational Study
  4. None of these

Ans – 1
Explain : AI is the study of intellectual/mental processes as computational processes.

35.Which program beat world champion Gary Kasparov?

  1. ALVINN system
  2. Deep Blue Chess
  3. EAASY SABRE
  4. None of these

Ans – 2
Explain : Deep Blue Chess program beat world champion Gary Kasparov

36.Which AI makes the bold claim that computers can be made to think on a level (at least) equal to
humans?

  1. Strong AI
  2. Weak AI
  3. Medium AI
  4. None of these

Ans – 1
Explain : Strong AI makes the bold claim that computers can be made to think on a level (at least) equal to humans

37.Which AI simply states that some “thinking-like” features can be added to computers to make them more useful tools?

  1. Strong AI
  2. Weak AI
  3. Medium AI
  4. None of these

Ans – 2
Explain : Weak AI simply states that some “thinking-like” features can be added to computers to make them more useful tools.

38.Internally, the agent function for an artificial agent will be implemented by

  1. Admin Program
  2. Person Program
  3. Agent program
  4. None of these

Ans – 3
Explain : Internally, the agent function for an artificial agent will be implemented by an agent program.

39.Internally, the agent function for an artificial agent will be implemented by

  1. Admin Program
  2. Person Program
  3. Agent program
  4. None of these

Ans – 3
Explain : Internally, the agent function for an artificial agent will be implemented by an agent program.

40.There are how many Properties of Search Algorithms?

  1. 1
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Ans – 3
Explain : There are 4 Properties of Search Algorithms


Leave a comment