AngularJS Multiple Choice Questions for Beginner


Hello Friends in this post we are going to discuss about AngularJS Multiple Choice Questions and Answers for Beginner.

1.We include the AngularJS JavaScript file in the ___________.

  1. Javascript
  2. Type Script
  3. HTML
  4. All of these

Ans – 3.HTML

2.______tells to AngularJS which controller to use with this view?

  1. ng-controller
  2. ng-model
  3. ng-app
  4. ng-bind

Ans – 1.ng-controller

3._______ as it is popularly called, is a software design pattern for developing web applications.

  1. MVC
  2. MVW
  3. MVVM
  4. None of the above

Ans – 1.MVC

4.What is responsible for managing application data in AngularJS

  1. Model
  2. View
  3. Controller
  4. All of these

Ans – 1.Model

5.________responds to user input and performs interactions on the data model objects.

  1. Model
  2. View
  3. Controller
  4. All of these

Ans – 3.Controller

6.Which directive initializes application data in AngularJS?

  1. ng-model
  2. ng-init
  3. ng-repeat
  4. None of these

Ans – 2.ng-init


7.Which directive repeats HTML elements for each item in a collection in Angular JS?

  1. ng-model
  2. ng-init
  3. ng-repeat
  4. None of these

Ans – 3.ng-repeat

8.Which are used to bind application data to HTML in Angular JS?

  1. Numbers
  2. Counts
  3. Strings
  4. Expressions 

Ans Р4.Expressions 

9.AngularJS application mainly relies on_______ the flow of data in the application.

  1. controllers to data
  2. controllers to control
  3. control to controllers
  4. data to controllers

Ans – 2.controllers to control

10.A controller is a JavaScript object that contains_____ in AngularJS.

  1. attributes
  2. functions
  3. properties
  4. All of these

Ans – 4.

11. Each controller accepts _______ as a parameter in AngularJS.

  1. $scope
  2. $http
  3. $https
  4. None of these

Ans. – 1.$scope

Read Also:
AngularJS Basic Multiple Choice Questions


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *