AngularJS API MCQ

AngularJS API Multiple Choice Questions and Answers | AngularJS API Objective Type Questions and Answers | AngularJS API MCQ with Answer | AngularJS API Quiz for Exam

1.When an angular.js library is loaded then_______

  1. Local Library are loaded
  2. only Global APIs are available
  3. only local APIs are available
  4. Global Library are loaded

Ans – 2. only Global APIs are available

2.AngularJS global API is used to perform a task such as,

  1. Comparison of objects
  2. Iteration of objects
  3. Conversion of data
  4. All of these

Ans – 4. AngularJS global API is used to perform a task such as,Comparison of objects, Iteration of objects, Conversion of data

3.______ API function is used to create a deep copy of an array of object in AngularJS

  1. angular.lowercase()
  2. angular.copy()
  3. angular.uppercase()
  4. angular.Date()

Ans – 2. angular.copy()

4._________ API function is used to convert the original string into a lowercase string in AngularJS.

  1. angular.lowercase()
  2. angular.copy()
  3. angular.uppercase()
  4. angular.Date()

Ans – 1.angular.lowercase()

5.________ API function is used to convert the original string into an uppercase string in AngularJS.

  1. angular.lowercase()
  2. angular.copy()
  3. angular.uppercase()
  4. angular.Date()

Ans – 1.angular.uppercase()

6._______API returns a true value if the parameter passed is of date type in AngularJS.

  1. angular.lowercase()
  2. angular.equals()
  3. angular.toJson()
  4. angular.Date()

Ans – 4.angangular.Date()

7.Which API function, we can convert a javascript object into JSON string format in AngularJS?

  1. angular.lowercase()
  2. angular.equals()
  3. angular.toJson()
  4. angular.Date()

Ans – 3.angular.toJson()

8.In Which API if the reference is a string, it returns true and If the reference is not the string, it returns false in AngularJS?

  1. angular.lowercase()
  2. angular.equals()
  3. angular.toJson()
  4. angular.isString()

Ans. 4. angular.isString()

9.In which API Function, If the reference is not number, it returns false and if the reference is number, it returns true in Angular JS.

  1. angular.isNumber()
  2. angular.equals()
  3. angular.toJson()
  4. angular.isString()

Ans – 1.angular.isNumber()

10.If jQuery is available, __________ is an alias for the jQuery function.

  1. angular.element()
  2. angular.equals()
  3. angular.toJson()
  4. angular.isString()

Ans – 1.angular.element()

Leave a comment