PL-900 Exam MCQs answer - MCQ Village

PL-900 Exam MCQs answer

PL-900 Multiple choice questions with answers | PL-900 MCQs with answer | PL-900 Objective type questions | PL-900 MCQ | PL-900 Exam answers pdf

31.A company plans to use Al Builder to help improve business performance. You need to determine which Al Models are available for use. Which three types of models can you use? Each correct answer presents a complete solution.
NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. linear regression
B. prediction
C. object detection
D. anomaly detection
E. text classification

Correct Answer: BCE

32.A company uses Dynamics 365 Supply Chain Management and Dynamics 365 Finance.User account data must be synchronized between the two systems.
You need to ensure that the synchronized data is stored in one place.
What should you use?

A. Azure IoT Central
B. Azure Active Directory
C. SQL Server
D. Common Data Service

Correct Answer: D

33.What is a benefit of deploying Microsoft 365 and Dynamics 365 apps in the same tenant?

A. Use Common Data Services to connect to application data.
B. You only need to set up groups in Microsoft 365 for permissions to all data.
C. Users can access both Microsoft 365 and Dynamics 365 by using Single Sign-on
(SSO).

Correct Answer: A

34.Power Apps apps can be built with hot key support and
designed so they do not require a touch screen or mouse.

ANS – YES

35.Only model-driven Power Apps have support for using a
screen reader without the need for a connector.

ANS – NO

36.The accessibility checker can be run for your Power Apps
app to provide notifications of accessibility violations as
well as tips for making it even more user friendly.

ANS – YES

37.You can use a text classification model in Al Builder to retrieve text
and perform sentiment analysist for ServiceNow incidents.

ANS – YES

38.You can tag Instagram posts that mention your new product.

ANS – YES

39.You can send results about the number of mentions of your new
product in Instagram to Power BI for inclusion on a dashboard.

ANS – YES

40.A company is building apps to support their business operations. The apps will use connectors to access data from several data sources and respond to a number of events generated by components.
Which two operations can you use for connectors? Each correct answer presents part of the solution.

Correct Answer: Actions,Gateways

41.You are a sales manager for a large retail organization.
You are creating a Power Apps app that will display customer product purchase information from your old point-of-sale (POS) system and need to link those sales to the customer accounts
and product sales in Dynamics 365 Commerce.
You need to use the appropriate component.
What should you use?

A. Common Data Service
B. business process flow
C. entity metadata
D. business rule

Correct Answer: A

42.You create a Power Virtual Agents chatbot.
You need to share the bot with other team members so that they can try out the bot before you
share the bot with customers.
What should you use?

A. demo website
B. live production website
C. test chat feature

Correct Answer: C

43.The Business Card Reader model can be used with both Power Automate and Power Apps.

ANS – YES

44.The Sentiment Analysis model can be used Power Automate only.

ANS – YES

45.You create a business rule on contact entity to enforce the requirement that users must enter
either a telephone number, fax number, or an email when creating a new record. The company decides to remove fax number from the condition. You need to update the business rule.
What are two ways of achieving the goal? Each correct answer presents a complete solution

A. Save a copy of the rule and change the condition. Deactivate and delete the original
rule.
B. Deactivate the business rule and change the condition.
C. Take a snapshot of the business rule and change the condition.
D. Change the condition and activate the change.

Correct Answer: AD

46.You are using Dynamics 365 Sales. You need to pull data into a Power BI report for your team. The City and State columns must be
combined to form one column on the report. Which function would you use? Each correct answer presents a complete solution.

A. Use Power Query to merge columns.
B. Import the data.
C. Export data to Microsoft Excel.
D. Create a view.

Correct Answer: A

47.A carpet cleaning company uses Dynamics 365 Sales.
The process for entering customer information during onsite sales calls is very complicated. The company wants a simplified screen that allows salespeople to capture the customer name, phone
number, and other information while speaking to the customer.
You need to recommend a solution that works on various types of mobile devices. What should you recommend?

A. Common Data Service
B. Power Automate
C. Al Builder
D. Canvas app
E. Power BI

Correct Answer: D

48.A company manages a chain of retail stores. The company stores a list of retail store names and numbers in one Power BI table. The company stores sales transaction data including a transaction ID in another table. The transaction ID includes the store number. You need to show the store name for all retail transactions in all Power BI reports. Which tool should you use?

A. Query Editor
B. Power BI Service
C. Microsoft Excel
D. Data Connector

Correct Answer: A

49.You need to display sales orders greater than a specific threshold in a Power BI report.What should you use?

A. filter
B. Power Query
C. Common Data Service
D. connector

Correct Answer: A

50.You are a sales representative. You create a Power BI report to visualize data from a Microsoft Excel workbook.
Users need to be able to view and share the report.
Which two actions should you perform? Each correct answer presents part of the solution.

A. Pin the report to a dashboard.
B. Export the data.
C. Publish the dashboard.
D. Share the dashboard.

Correct Answer: A D

51.The Power Bl published app is stored within the Team site so
that others can install it.

ANS – YES

52.One of the other project managers installs and modifiers a
dashboard within the Power Bl published app. The changes
are automatically made into the original published app

ANS – NO

53.You create a Power BI dashboard that displays data from Dynamics 365 Customer Engagement.
You need to share the Power BI dashboard with coworkers.
What are three possible ways to achieve the goal? Each correct answer presents a complete solution.

Correct Answer: Create a Power BI workspace and grant coworkers permissions, Publish the dashboard as an app to your coworkers, Embeded reports in your company’s internal web portal.

54.You need to establish a secure connection between the database and the app.What should you use?

A . Data source
B. App
C. Data gateway
D. Power Automate

Correct Answer: C

55.A recent update has been made to a canvas app.
The update causes usability issues. You need to roll back the app to a previous version. What should you do?

A. Restore the previous version of the app.
B. Uninstall the app for all users and reinstall by using the package from a previous
version.
C. Deactivate the live app, import the previous version of the app, and then activate the
app.
D. Delete the app and create a new app based on the previous version.

Correct Answer: A

56.A store manager remembers learning about the Analyze in Excel option but cannot find the option in their Power BI dashboard.
You need to help the user resolve the issue. How should you advise the user?

A. Install the Power BI Desktop app.
B. Select the Spotlight button on the dashboard tile.
C. Subscribe to the dashboard and follow the email link.
D. Navigate to the report used by the dashboard.

Correct Answer: D

57.You create a Power BI dashboard that displays Common Data Model data. You need to share the Power BI dashboard with coworkers and allow the coworkers to collaborate.
What are two possible ways to achieve the goal? Each correct answer presents a complete solution.

A. Create a Power BI workspace and grant coworkers permissions.
B. Publish the dashboard as an app to your coworkers.
C. Export the data to Microsoft Excel. Make required changes and then re-import the
data.
D. Create a Power Automate flow to export the data into a SQL Server database.

Correct Answer: AB

58.You are using Dynamics 365 Sales. You need to create a Power BI report that includes customer office locations. The City and State
columns must be combined to form one column on the report.
What should you do?

A. Use Power Query Editor to merge columns.
B. Import the data.
C. Export data to Microsoft Excel.
D. Create a view.

Correct Answer: A

59.Quickly create apps for very complex business processes from data
in Common Data Service with very little or no code.

ANS – model-driven

60.Create simple apps with a highly customizable user interface
layout

ANS – CANVAS

« Previous

Leave a comment

%d bloggers like this: