Operating System Question Answer - MCQ Village

Operating System Question Answer

Hello friends in this post we are going to discuss about Operating System Multiple choice question | Operating System Objective type question | Operating System TCS Fresco Play answers dumps | Operating System TCS IRA PRA Question Answer Dump | Operating System Tcs Tfactor Dumps

1._______Is a DNS zone in which hostname to IP address relations are stored

ANS – reverse lookup zone

2.Handles all of the inputs and outputs to the many devices in the PC.Identify the component.

ANS – motherboard

3.What is the default browser installed on windows 10?

ANS – E11

4.What is the minimum ram requirement for 64-bit windows 10 installation?

ANS – 2GB

5.A________is a DNS zone in which hostname to IP address relations are stored.

ANS – reverse lookup zone

6.The command to get IP Address details in Windows 10 ?

ANS – ipconfig /all

7.Which is the Remote Server management Processing tool used by HP server

ANS – iLO

8.Which is a volatile memory?

ANS – RAM

9.Which is not a processing device?

ANS – Mouse

10.DIMM Provides how many bits data path to processor

Ans – 64

11.Which port transmits data one bit at a time?

ANS – Serial Por

12.Which disk contains partition table?

ANS – MBR

13.Holds counters, data, instructions, and addresses ALU is currently processing Identify the components

ANS – ALU

14.What is the windows encryption tool?

ANS – Bitlocker

15.What is the extension of executable files?

ANS – exe

16.Which program loads the OS in to the RAM while booting?

ANS – Bootstrap program

17.Which is not a windows 10 file system?

ANS – FAT

18.What is the Command to connect to remote desktop?

ANS – MSTSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d