Microservices Architecture MCQ Answers

Hello friends in this post we are going to discuss about Microservices Architecture Fresco Play Dump | Microservices Architecture TCS Answer Dump | Microservices Architecture TFactor Dumps | Microservices Architecture Multiple choice question answer

Q1.Complexity of developing, testing & deploying distributed system, Handling partial failures account to disadvantages of
ANS – Microservices

Q2.Decomposition of Microservices based on 2 categories namely
ANS – Business capability , Subdomain

Q3.Benefits of Microservices include –
ANS – All the options

Q4.Agile development & Deployment is difficult in case of ______
ANS – Monolithic

Q5.Simple to Develop, Test, Deploy, Scale represents ______
ANS – Monolithic

Q6.Software built as microservices can, by definition, be broken down into multiple component services ?
True

Q7.Separating components with conflicting resource requirements falls under the bucket of _
ANS – Microservices

Q8.Is Microservice is considered as subset of SOA ?
True

Q9.The 3Cs of Microservices includes all these except __
ANS – Control

Q10.The services communicate with each other internally ____
ANS – Both Messaging and Remote Procedure invocation

Q11.The 2 types of Service Discovery only includes Client-side & server-side discovery ?
True

Q12.External clients communicate with Microservices using ______
ANS – API GATEWAY

Q13.Scenarios where client takes onus & are responsible for determining the network locations of available service instances
ANS – Client-side

Q14.API Gateway ensures _________________
ANS – All the options

Q15.Netflix OSS is example __
ANS – Client-side

Q16.AWS Elastic Load Balancer (ELB) is an example of a ______
ANS – Server-side discovery

Q17.Which acts as database of services
ANS – Service Registry

Q18.Which ensures to insulate the applications by acting as barrier
ANS – API Gateway

Q19.The client expects a timely response from the service and might even block while it waits represents__________client service interaction styles
ANS – Synchronous

Q20._______ helps to control & limit the number of consecutive request failures crosses a threshold,
ANS – Circuit breaker

Q21.Amazon EC2 Container Service is an example of ____
ANS – Docker

Q22.The transactions that span across multiple services are handled by
ANS – Event driven Architecture

Q23.Microservices supports different kinds of databases and this is called __.
ANS – Polyglot persistence

Q24.Microservices-based architecture enforces a Modular structure ?
True

Q25.The 2 components of CQRS include_______________
ANS – Query & command side

Q26.packer.io & Boxful represents ______________ type of pattern
ANS – Service Instance per Host

Q27.Efficient Utilization & Fast Deployment represent which pattern ______________________
ANS – Multiple Services per Host pattern

Q28.IDL stands for __________
ANS – Interface definition language

Q29.Which of these represent the drawback of Multiple Services per Host pattern
ANS – faulty deployment

Q30.Service Instance per Host pattern provides ____
All the options

Q31.Caching helps in improving the performance of the system ?
True

Q32.In Microservices, the API Gateway takes care of the security aspect by rendering ____
ANS – Access tokens

Q33.Which pattern collects & reports all exceptions to a centralized exception tracking service
ANS – Exception tracing

Q34.Which of this does not represent caching types_______________
ANS – Server cache

Q35.Microservice Chassis takes care of all except ______
ANS – token generation

Q36._____ is ability to store something temporarily in order to reduce the loading times and I/O of a system.
ANS – Cache

Q37.In __, each external request is tagged with unique identifier which is passed to all services involved in handling the request and included in application logging messages
ANS – Distributed tracing

Q38.Microservice Architecture adapts following concepts
AMS – All the options

Q39.In __ each external request is tagged with unique identifier which is passed to all services involved in handling the request and included in application logging messages
ANS – Distributed tracing

Q40.When any single application function or component fails, then the entire application goes down. (Single point of failure ) This is primary disadvantage of ____
ANS – Monolithic

Q41.Functional Decomposition is an example of _______
ANS – Microservices

Q42.Which among these helps in developing a microservice quickly _______
ANS – Chassis

Q43.Scaling the application can be challenging in _ due to conflicting needs of Memory, CPU, IO
ANS – Monolithic

Q44.Monolithic is identified by all these disadvantages except__________________
ANS – Quick initial development

Q45.Long term commitment of Technology stack is a weakness of which model of architecture
ANS – Monolithic

Q46.Microservices based architecture prefers _______
Answer:-No dependency on any particular DB

Q47.Service Instance per Container pattern include all except ___________________
ANS – Slow Deployment

Leave a comment