Linked List Multiple Choice Questions and Answers

Linked List Multiple Choice Questions | Linked List Basic Objective type questions | Linked List Java Multiple Choice questions | Linked List Basic Operations Multiple Choice Questions

Q1.linked list elements are not stored at a __________location.

  1. contiguous 
  2. liner
  3. non contiguous 
  4. None of these

Ans : 1

Linked list elements are not stored at a contiguous location.

Q2.linked list are linked using______.

  1. location
  2. pointers
  3. value
  4. None of these

Ans : 2

Explain : Linked list are linked using pointers.

Q3.First Node of linked list is called as,

  1. location
  2. Head
  3. value
  4. Tail

Ans : 2

Explain : First Node of linked list is called as, Head.

Q4.First Node of linked list is called as,

  1. location
  2. Head
  3. value
  4. Tail

Ans : 2

Explain : First Node of linked list is called as, Head

Q5.Each link of a linked list can store a data called,

  1. location
  2. Head
  3. element
  4. Next

Ans : 3

Explain : Each link of a linked list can store a data called an element.

Q6.Each link of a linked list contains a link to the next link called,

  1. location
  2. Head
  3. element
  4. Next

Ans : 4

Explain : Each link of a linked list contains a link to the next link called Next.

Q7.In _______ Item navigation is forward only.

  1. Simple Linked List
  2. Doubly Linked List
  3. Circular Linked List
  4. All of above

Ans : 1

Explain : In Simple Linked List Item navigation is forward only.

Q8.In _______Items can be navigated forward and backward.

  1. Simple Linked List
  2. Doubly Linked List
  3. Circular Linked List
  4. All of above

Ans : 2

Explain : In Doubly Linked List Items can be navigated forward and backward.

Q9.In _______ Last item contains link of the first element as next and the first element has a link to the last element as previous

  1. Simple Linked List
  2. Doubly Linked List
  3. Circular Linked List
  4. All of above

Ans : 3

Explain : In Circular Linked List Last item contains link of the first element as next and the first element has a link to the last element as previous.

Q10.In linked list Which operation Adds an element at the beginning of the list?

  1. Insertion
  2. Deletion
  3. Display
  4. Search

Ans : 1

Explain : Insertion operation Adds an element at the beginning of the list.

Leave a comment