Data TQ Question with Answers

Posted on

Hello Friends in this post we are going to discuss about Accenture Data TQ Questions with Answer | Accenture Data TQ Dump | Accenture Data TQ all answers | Accenture Data TQ Objective type questions

Q1.Which scenario best illustrates the implementation of data governance?

ANS – Dratfing a press release based on data extreacted fro the news of the day

Q2.How does Accenture help companies harness the power of data to achieve optimal business outcomes?

A They help companies think about and define the “art of the possible” with their data assets
B They pre. oe an interactive front end for a database solution that changes the data culture.
C They utilize only their Data and Analytics Platform to enable companies.
D They develop data governance frameworks that go on to form the basis of the company data analytics stratergy

Ans: D

Q3.What is the main difference between structured and unstructured data ?

A Structured data is often stored in data lakes, while unstructured data is stared in data warehouses.
B structured data is easier to search and analyze, while unstructured data requires more effort to process.
C Structured data comes in formats like audio and video, while unstructured data is found tabular and Excel data formats

Ans: B

Q4.What does the DIKW pyramid represent?

ANS – It is a model used to represent functional relationships between Data, information,Knowledge and wisdom

Q5.What does data warehousing allow organizations to achieve?

ANS – allows for analytics and reporting across entire organization

Q6.How do Machine Learning and Artificial Intelligence (Al) technologies
help businesses use their enterprise data effectively?

ANS – They curate data quickly for multiple business Scenarios

Q7.What is an advantage of storing data iin a Data Lake, without applying a specific schema to it initially?

A It makes working with the data faster as data lakes are more efficient
B It allows more flexibility to use the data in various innovative ways.
C It saves both developer time and company money by never having to design a schema.

Ans: B

Q8.How do data platforms help businesses with their data governance needs?

ANS – by controlling security and accessibility

Q9.Which technologies combine to make data a critical organizational asset?

ANS – Machine Learning and Artificial Intelligance

Q10.Why is it important for companies to invest in building a complete Data and Analytics Platform?

A It creates awareness of what data can do to improve business processes.
B It stores iarge amounts of data that are easily retrievable for future business growth
C It produces cultural support and alignment, a growth mindset, and new ideas and priorities to improve business processes

Ans: C

Q11.How does the implementation of an enterprise-wide Data and Analytics strategy help organizations?

ANS – by housing in one place and converting it into easily consumable information at high speed

Q12.A mobile application delivers market predictions based on stock data
from the stock market data platform. Knowing that the data platform
can stream its data, how should the application interact with the data
platform to deliver predictions in real-time?

A interact programmatically, crawling the data platform interface
B connect and export the latest data weekly, as daily metrics can be inferred from past computed trends
C interact programmatically through the data platform API (application programming Interface)

Ans: C

Q13.A health care provider approaches Accenture to help them increase
then efficiency through an advanced data science platform. What is
the first step Accenture could take?

A formulate an enterprise analytics strategy assessment
B build a comprehensive data lake using archived data
C create comprehensive documentation of the process

D train a client to independently manage their data

Ans: D

Q14.What is an advantage of using a fully integrated Cloud based data
analytics platform?

ANS – It provides the computing power needed to convert raw data into meaningful information decision makers.

Q15.How do Machine Learning and Artificial Intelligence (Al) technologies help businesses use their enterprise data effectively?

A They allow technologies to operate without data.
B They capture all the data in real-time or near real-time.
C they curate data quickly tor multiple business scenarios.

Ans: C

Q16.Why is Data-Driven Analytics of interest to companies?

A It helps Data Analysts shape an analytics problem from a business problem.
B It gives companies the ability to make informed decisions.
C It allows companies to make definitive predictions about the future

Ans: A

Q17.Which example illustrates the idea of “collecting data”?

A sorting all product reviews from an online store into specific categories
B promoting products from an online store based on customer sentiment collected from product reviews
C mining all product reviews from an online store for further processing

Ans: C

Q18.What happens when a dataset includes records with missing data?

ANS – It nuns the dataset which must then be discarded and recollected.

Q19.Which comprehensive approach should companies follow to trust
and use data as a critical differentiator?

A Create awareness on the importance of data in business among employees.
B Develop clear data governance policies with a strong data strategy.
C Identify strong strategies to consume data in ways that were not possible before.

Ans: B

Q20.How docs Accenture help companies turn less meaningful data collection into an effective data strategy?

A by recommending the tools and platforms to drive the data analytics, governance and process
B by increasing their confidence when talking about data with teams and introducing new data principles and mindsets

C by offering data insight when curating courses on data and supplying
D by developing and generating cultural support and alignment and a growth mindset

Ans: A

Next ยป

Find All Accenture TQ Answer Here – Accenture TQ

Leave a Reply